Zemree28 canım evet yaptırmadık. Yanımizda hastaneye vermek üzere dilekçe götürmüştük. Normalde bu dilekçe hasta dosyasına koyulur ve bebek hemşiresi bunu görünce yapmaz. Benim doğumum beklenenden erken gerçekleştiği için eşim henüz dilekçeyi vermemişti. Ben, bebek üstümden alınınca direk 'bebek hemşiresine söyler misiniz, dilekçe vermiştik bebeğe aşı yapilmayacak' dedim. Bunu söyleyince doktorların büyük tepkisiyle karşılaştım. Hiç cevap vermedim çünkü onlara okuduğum onlarca araştırmayı anlatacak halde değildim. Bebek hemşiresi dediğim gibi bebeğe herhangi bir müdahalede bulunmadı. Sadece tartimini yaptı. Yani k bir, hepatit b yapılmadı. Ben ayrıca topuk kanı da verdirmedim. Topuk kanını sonra sağlık ocağında verdik. Doğumda verilen topuk kanlarında değerler yüksek çıkıp aileyi boşuna telaşa sokabiliyor çünkü. Her neyse, eşime o sırada bir belge imzalatilmis. Sonra ertesi gün yine eşim tutanak imzalayıp belge verdi. Ben o sırada serviste yatıyordum. Doğumdan bir hafta sonra yenidoğan haftalık kontrolüne gidince yine belge imzaladık tutanak verdik. Sağlık ocağına topuk kanı için gittiğimizde yine belge imzaladık, tutanak verdik. Fakat cidden iyi araştırıp okumak lazım, aklınızın net olması lazım. Çünkü doktorlar hemşireler vs hep aynı şeylerle, salgın hastalıklarla, yabancı göçmenlerle, toplumun sağlığını riske atmakla vs korkutuyor.. ben Instagram'da dobraanne ve yeminli anne sayfalarını takip ediyorum, oradan çokça kaynağa ulastim.