Hatice_ceylan Anneler ya benım bebekle aramda kan uyusmamazlıgı var ama bır turlu anlayamadım delı olcam benım kanım 0rh+ bu kan olunca ıgne vurunmuyormus . Igne vurunan oldumu . Bı cevaplarsanız cok sevınırım
brcaky Hatice_ceylan kan uyuşmazlığı için siz de rh proteini olmaması gerekiyor yani kan grubunuzun negatif olması gerek. Benim kanım a rh- eşimin b rh + aramızda kan uyuşmazlığı var 27. Haftada iğne yapılcak. Ama sizin kan grubunuz pozitif bence uyuşmazlık olamaz
Busratm Hatice_ceylan Gebe misiniz doğum yaptınız mı bilmiyorum ama şöyle diyim. Anneniz kan grubu negatif bebeğin kan grubu pozitifse uyuşmazlık iğnesi yapılır.
Busratm Hatice_ceylan Gebeyken yapılan iğnede de annenin kan grubu negatif babanın da kan grubu pozitifse coombs testi sonucuna göre yapılır.
bir_pasa_annesi Hatice_ceylan anne o rh - olup bebekden pozitif olursa yapılıyor ikiside negatif olursa yapılmıyor benimki negatif bebek de negatifmiş iğne yapılmadı doktorum doğumdan sonra yaparız dedi
brcaky Hatice_ceylan vallahi bende öyle sıyırmak üzereyim bir de negatif olunca annenin kan grubu bebek ciddi anlamda sarılık yaşıyormuş diye okudum iyice tedirgin oldum
Gzdkskn Eğer uyuşmazlık varsa zaten doktorunuz sizi bu konuda bilgilendirir, bizde var benim negatif eşimin pozitif 24.haftada gideceğiz kontrole o zaman söyleyecekmiş ne yapılması gerektiğini zaten sağlık ocağı da devamlı bilgilendirme yapıyor :)
Hatice_ceylan Gzdkskn canım bızım bura turkıye gıbı deyıl ıste o yuzden hep burdan soruyorum . 30 haftalıkken gıttcez ıste bu ayın 20 sımde gıtcez 30 a gırdıktengun beklıyoz . Saglık ocagı falan yok yanı
Gzdkskn Hatice_ceylan ay özür dilerim ben o detayı atlamışım ben sizi Türkiye de zannediyordum kusura bakmayın 😣🙈
Haticeakks Canım benim tek bildiğim su şekilde ben negatifim eşim ise pozitif indirekt coombs testi yapılıyor onun sonucuna göre vuruluyor benim test sonucu negatif çıktı yinede vurunmak istedim ne olur ne olmaz diye önemli bir konu bu