TC0101 Haftamda çatı muayenesinde doktorum 3 cm olduğunu suyumun azaldığını yatışımın yapılması gerektiğini söyledi. Bebeğim ultrasonda 3700 kilo göründü çatın dar sezeryan öneriyorum ama normalde deneyebiliriz dedi. Ben normal denemek istedim. 10 da yatışım yapıldı. Çatı muayenesinden sonra kanamam oldu pembemsi. 12 ye kadar bişey hissetmedim. 12 den 2 ye kadar hafif sancılarım oldu dayanabildim. 2 den sonra sancım arttı epıdural istiyorum dedim dayanamıcam dedim kontrol ettıler ve bebegın suan yan duruyo yapamayız dedıler. Normal agrı kesici yaptılar hemde vajınayı yumusatıyormus cok rahatladım sankı uyustum gibi oldu. Sonra buyuk tuvaletım geldı gibi hissettim o anda eşim geldi yanıma yere çömelttıler beni ve ıkınmamı söylediler. Ikındım yaklasık yarım saat en zor zamandı sancı gelınce ıkındım dedıklerını tamamen yapmaya calıstım hıc bagırmadım inlemedım. Dişlerimi sıkmısım dogumdan sonra farkettım. Aglamak istedim sancılarda ama aglayamadım nedense. Çömeldikten sonra muayene ettıler acıklık 9 cm olmuş dedıler bebegımin kafası görünmüş a saçlara bak dedıler ve koşarak dogumhaneye gittim. Ikıncı ıkınmamda dogurdum. Kucagıma verdıler bebegımı muhtesemdı. Dırek kestıler yalnız 10 tane dikişim var. Biraz bekleselerdi dikişim az olurmuydu bilmiyorum. Çünkü ilk 2 gün dikişlerim çok ağrıdı. Ağrı kesici serum istedim hastaneden çıkana kadar. 2.hafta oturup kalkmakta sorun yaşadım. Sonra bir sabah resmen dogum sancısı ile uyandım. Agrıdan duramadım ve hastaneye gittim. Enfeksıyon olduğumu srp nın 5 olması gerekırken 50 oldugunu söylediler tekrar hastaneye yatışım yapıldı. 2 gün kaldım günde 5 kez serum verıldı ve 27 ye düştü. Enfeksıyon dogum agrılarımı cok artırmıştı duramıyordum. Sonra eve geçtim ve 5 gün boyunca sabah akşam iğne oluyorum ağır bi iğne kalçam morardı kollarım hastanede morarmıstı zaten. Dogum dikişleri duruyor oda ayrı. Yarın son iğnem umarım bitmiştir su enfeksiyon. Benım gibi enfeksiyon srp yukseklıgı olup vajınada ödem olup buna benzer yasayan var mı merak edıyorum bekleyen herkese hayırlı dogumlar 💙
Sudeeali TC0101 çok geçmiş olsun öncelikle bebeğinizede kavuşmuşsunuz allah analı babalı büyütsün 🙏🏻 Fakat ben sizin dikişlerinizin ve bu durumunuzun hastaneden dolayı doktorunuz vs olduğunu düşünüyorum size sezeryan demiş ya sezeryan yapsaydınız ? Ne güzel allahtan normal doğumu denemek istemişsiniz belki o an korkup denemeyebilirdiniz o kadar kesi atmak zorundamıydılar zaten bebeğin kafası gelmiş açılmanız olmuş yazık günah inşallah birdaha yaşamazsınız 🙏🏻
Adige09 Çok geçmiş olsun allah sifa versin canim 🙏🏾🙏🏾🙏🏾 CRP degeri 0-5 aralığında idi benim 6.5 şuanda antibiyotik kullandim gecmedi bir daha da kullanmadim.
_merve_almira Bende sezeryanla doğum yaptım. Doğum yaptıktan 3 gün sonra ateş ve ciddi ağrılarla hastaneye gittim. Benimde crp 175 çıktı. 5 gün boyunca hastanede yattım bebeğimle. 50 ye doğru düşünce çıkardılar.
TC0101 Sudeeali sağolun, eşim destek oldu yoksa cok korkmustum ağladım direk bugün dogucak denılınce, sezaryen dıyecektım eşim yaparsın dıye destek oldu, dikişim çok ama acısı kalmadı cok şükür
Adige09 TC0101 evet değer aralığı max 5 inşallah duser bol bol sarimsak soğan yiyorum bende ama benim düşmüyor 6.5 hep aylardır ayni