GlhanBorinliEr Merhaba herkese, 11. Haftadayım. Şu birkaç gündür dişlerim kanamaya başladı. Sizce ciddi bir sebebi olabilir mi? Acaba kalsiyumla alakalı bir eksiklik olabilir mi? 12. Haftada kontrole gideceğim. Var mı bu gibi bir durum yaşayan?
Ozlemr GlhanBorinliEr benim de kanıyor hala. 15. Hafta civarları daha fazla kanıyordu. Zamanla azaldı sayılır şimdi çok kanamıyor. Doktora sorduğumda normal. Ama kanıyor diye bırakma daha çok fırçala üstüne git yoksa apse yapar diş etlerin demişti. Bende özellikle diş etimde şişen bir yer gördüğümde oraya özellikle baskı yapıp kanatıyorum daha fazla. Öyle öyle 29. Haftaya geldik çok şükür
1987gokce GlhanBorinliEr dayak yemisim gibi kanıyor dış etlerim maalesef düzenli fırçalıyorum tuzlu suyla gargara yapıyorum faydası yok 😕 eşim diş teknisyeni doktora sormuş normal demiş yumuşak fırça getirdi yavaşça fırçalayin. Geçmiş olsun
BebegimiBeklerkenN Basindan beri cekiyorum 32. Haftama girecem geçmedide doktorum sensolit marka önerdi agiz suyu ve yumusak firca kullan hamilelikte normal dedi sabahlari agzim kan içinde diş etlerim cekilmis uyanıyorum
GlhanBorinliEr BebegimiBeklerkenN yaa kıyamam. Benim şimdilik çok aşırı değil ama. Bi ürktüm sonuçta. Normalde olmayan birşey olduğu için. Fırçamı değiştirmeyi deneyeyim bakalım
Sayka 32 haftadayım geceler diş eti kanaması Cok feci agrı acıdan dolayı 1 haftadır uyku uyuyamıyorum. doktorum hamilelikden oldugunu soyluyor.
GlhanBorinliEr Sayka acıda yapıyor mu yaa 🙁 Allah kolaylık versin. Az kalmış canım sabır. İnşallah geçer çabucak. Herhangi bir tavsiyede bulunmadı mı doktorun?
GlhanBorinliEr Ozlemr maşallah canım. Allah kurtarsın. Peki daha çok kanatmakta diş etine zarar vermez mi? Gebelikte diş muayenesine izin veriyorlar mı acaba?
Ozlemr GlhanBorinliEr burada görmüştüm dişçiye gidenler var. Hamilelikte dişçiye gidilmez bilgisi yanlış diyorlardı. Bence içiniz daha rahat edecekse gidin.
GlhanBorinliEr 1987gokce sizede geçmiş olsun. Çok ağır değil şimdilik ama fırçamı değiştireceğim. Sizin kullandığınız fırça markası ne? Eşiniz diş teknisyeniymiş. Ne önerdi? Memnun musunuz
1987gokce GlhanBorinliEr valla onların hastaneye numune getiriyorlarmis deneme amaçlı hastalar üzerinde colgate markasiydi sanırım. Tuzlu suyla gargara yapıyorum herhangi bir ağız suyu vermedi doktor. Alkollü oluyo bir çoğu içeriğine bakın kullanacaksaniz. Tavsiyem hamilelik için sonrası için alkollü kullanmak size kalmış. 😊
nizamdereilknur Bende ilk zamanlar da oldu şimdi de ara ara oluyor ama yumurta süt peynir hepsini sabahları tüketmeme rağmen geçmedi onun İçin ilaç kullanmak da istemedim şahsen çok şiddetliyse doktorun öneride bulunur heralde
GlhanBorinliEr nizamdereilknur şimdilik çok şiddetli değil inşallahta artmaz. 🙁 bende bol bol yumurta peynir yoğurt tüketmeye özen gösteriyorum faydası olur umarım.
GlhanBorinliEr BebegimiBeklerkenN bi deneyeyim bakalım. Onu denemedim. Zararı yoktur karbonatlı suyun
Kelebek Aynı problem bendede vardı. Diş eti kanaması be şişkinlik. Macunumu değiştirdim Parodontax aldım eczaneden hatta eczacım bunu yumuşak başlıklı diş fırçası ile kullanmam gerektiğini söyledi vede fırçasınıda aldım sadece 2-3 kullanılda şikayetlerim bitti gitti o kadar faydasını gördüm. Hatta düzeldikden sonra eski macunuma bile geri dönüş yaptım. Denemenizi tavsiye ederim
GlhanBorinliEr Kelebek önce fırçamı değiştiricem. Yine geçmezse paradontaxa bi bakarım canım. Teşekkürler tavsiyen için