Merhaba hanimlar, dogum hikayelerinde sıra çörekotumla bana da geldi. Hamileligim genel olarak rahat geçti diyebilirim. Bir tek 4. Ayda kanamam oldu 2 gün hastanede yattım 6. Aya kadar protestan kullandım. Sonra geçti çok şükür . Gelelim hikâyemize. (Öncelikle eşimle kars ta görev yapıyoruz. Ben doğum için yarıyılda annemlerin yanina geldim memlekete. Esim geri dönmüştü.) Geçen c.tesi ve pazar akşamı sol böbreğimin oralar ağrıyordu. Annem üşütmüştürsun falan diye gecistiyordu. Tabi ben de doğuma var nasılsa diye pek önemsemedim. Zaten cuma günü de doktorda kontrolüm vardı nst falan çekilmişti hicbir şey çıkmamıştı. Pazar akşamı benim agrım biraz artınca anneme hastane çantası için kalan son eksiklerimizi de koyalım dedim. Kalanları koyduk saat 12 gibi yattım. Gece bir kaç kez kasiklarimda ağrıyla uyandım ama uyumaya devam ettim. En son rüyamda sanci çekiyordum ve pilates topu arıyordum 😅 sonra uyandim baktim kasiklarimda adet sancisi gibi sanci var dedim benim gercekten agrim varmis. Kendi kendime boyle dusunurken bir anda bir akintim oldu. Ne zamndırda akintim olmuyor du olsa da bu şekilde gelmiyordu . Kalk dedim nişan geldi herhalde. Sonra banyoya gittim gidene kadar suyum bacaklarimdan aşağıya aktı. Banyoda olduğum yerde kalakaldım biraz bitmesini bekledim ama ne mümkün baktım bitmiyor hemen duşa girdim doğum başlıyor sen hazır ol dedim kendi kendime. Duşta da suyum gelmeye devame etti. Sonra duştan çıkıp annemi kaldırdım . Aslında normalde sancılarım gelmeden annemleri uyandırmayı düşünmüyordum ama buraya çok kar yağdı evimizin yolu kapalıydı hatta bu ara doğurma sakın diye dalga geçiyorlardı. O yüzden annemleri kaldırdım, suyum geldi eğer sancılarım artsa nasıl hastaneye gideceğiz diye konustuk. Ben de önce bir kahvaltımızı yapalım duruma bakarız dedim. Kahvaltı yaparken abimi aradık ne yapabilirz diye o da ben de işe gidemedim dedi. Ondan sonra ambulansı aramaya karar verdik. Ambulans yolunuz kapalıysa biz de cikamayabiliriz belediye ile bir görüşün dedi. Ablamın eşi belediyede çalışıyor onu aradık o da sağolsun birilerine söylemiş yolu açmak için dozer geldi. Ambulans da yolun açık olan kısmına kadar gelmiş biraz yokuş bir yer var orayı çıkamamış.biz de annem ve babamla dozerle ambulansa kadar gittik. Ambulans da hastaneye geldik. Bu arada eşime de piremsesimiz geliyor sen de yola çık dedim. Suyum sabaha karşı 5 te gelmişti bizim hastaneye gelmemiz ise saat 8 i buldu. Hastaneye geldiğinde hemen ilk açıklığıma baktılar ve ben duyunca çok üzüldüm çünkü açıklık 1 cm var yok arası dahaca dediler.😔 benim yatışımı verdiler. Daha sonra doktor geldi muayene etti ultrasonla bebeğin suyu neredeyse bitmiş kilosu da 2900 görünüyor dedi. Biraz bekleyelim eğer sancıların gelmezse suni sancı veririz, suniyle de açılman olmazsa en fazla 12 saat bekleyip sezeryana almak zorundayız bebeği tehlikeye atmayalım dedi. Bu arada ablam da yanına geldi. Ablam ve ben doğum odasında sancimin gelmesini bekledik biraz sancim vardı öğlen 1 gibi doktor yine muayeneye geldi alttan muayene edemeyiz su geldigi icin enfeksiyon riski cok yuksek ama su an için istediğimiz açıklık için sancin yok,zaten nst de de düzenli sancıların çıkmıyor, daha fazla beklemeyelim çok hafif suni sanci verelim dedi. Kendi sancılarım yeterli olmadığı için çok düşük dozda suni sanci verdiler. akşam 6 dan sonra artik sancılarım çok siklasmis ve şiddetlenmişti. Bu arada eşim de yanıma çok şükür gelmişti. Sancı anında hep ayakta olmaya çalıştım. Özellikle yatağın ayak ucundan tutunarak destek aldım ve sağolsun eşim geldiği andan doğum anına kadar hep belime sanci aninda masaj yaptı, o masaj sanci anlarında büyük kurtaricimoldu gercekten. Akşam doktorum tekrar muayeneye geldi sanci sıklığın arttığına göre açıklık kontrolü yapalim dedi kontrol yapildi ve acikligim 6-7 cm olmus cok guzel dedi. O an cok sevindim ama doktor dogum gece 12 yi bulur büyük ihtimalle dediği an yikildim. Çünkü o ana kadar bile çok yorulmuştum daha kısa sürse diye umuyordum ama maalesef macera yeni başlıyordu. Açıklık kontrolü sonrasında tam açıklığın hızlanması için bir iğne yaptılar. Bundan sonra sancilarim cok siddetlendi ve ben artik ayaga kalkamaz oldum. Sancilarim siddetlene kadar ise hep ya pilates topunda ya yatagimin basucunda ya da dustaydim. Bunlar ve esimin destegi beni coookk cokk rahatlatti. En cok da acilarin geçeceğini düşünerek rabbimden yardim istemek rahatlattı diyebilirim. Saat 11e doğru artık ıkınma isteği gelmeye başladı. Saat 12 ye kadar olabildiğince kontrollü olmaya çalışarak doğru nefes alıp vermeye çalıştım . Ebem de gayet güzel karşıladığımı söyleyerek beni motive etti ama inanın sanci anında hem sancıyı karşılamak hem de doğru nefes alabilmek çok zor. Saat 12 buçuk gibi esimi ve annemi dışarı çıkardılar beni doğuma hazırlardırlar. Doğum anında doğru ıkınmaya çalıştım ama sancılar o kadar şiddetliydi ki galiba tam yapamadım. Diğer bir ebe de biraz karnima baskı yaptı ben kendim yapabileceğimi buna gerek olmadığını söylediğimde tamam dediler ama bebek yarim saat geçmesine rağmen hala çıkmadığı için seni beklersek bebeği riske atacağız dediler ve diğer ebe karnima bastırmaya başladı. Ondan sonra saat 01.08 de pit diye kızım çıktı çıkar çıkmaz da ağladı. Kızımı hemen karnima yatırdılar . Kızımı görünce çok mutlu oldum ama bu çok küçük dedim. Sonra tarttılar 2650 gr dediler ben çok üzüldüm çünkü doktor 2900 olduğunu söylemişti dedim onlar da küçük ama gayet sağlıklı olduğunu söylediler. Yanimda diğer ebe kızımla ilgilenirken ben de plasentanın çıkması ve dikişlerim için diğer ebeyleydim. Plasenta çıkarken çok rahattım ama dikişlerim atılırken biraz zorlandım. Içten yirtiklarim olmuş maalesef. Bebiş erken geldiği için çatı muayenem de yapılamamıştı . Haftaya yapılacaktı. Belki çatımın darlığından belki doğru ikinamadigimdan bilemiyorum. Dikis kısmı da bitince hemen bebeği emzirmek için kucağıma verdiler ve eşimle annemi yanimiza aldilar. Çok şükür sağlıkla dünyaya geldi bizim minik piremsesimiz. Doğum zor ama kızımla olmak her şeye değer. Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah.
Arkadaşlar biraz uzun oldu cogusunu da atladım. Hep baska hikayeleri okurken merak ettiklerimi özellikle belirtmeye çalıştım. sorularınız olursa yanıtlayabilirim.