e-soylu Özel sektörde öğretmenlik yapmaktayım, doğum parası için izlenecek prosedürü bilen var mı acaba, ne yapılması gerekiyor 🤗🌼
Emin_e e-soylu sigortalaysanız son 1 yilda 120 gun sigorta görünmesi gerekiyormus, sgk ya gittiginizde yonlendiriyorlar zaten. 300 liralik da bir yardim var onu herkes alabiliyor dogum sonrası bir defaya mahsus
Esnakdnz e-soylu sgkya başvuru yapıyorsunuz orada size bi seçenek sunuyorlar her ay mı almak istersiniz yoksa rapor bitince toplu mu almak istersiniz diye. Her ay derseniz her ay yatıyo hesabınıza yok ben rapor bitince toplu almak istiyorum diyorsanızda iş başı yapınca toplu veriyolar o parayı
e-soylu Çok teşekkür ederim direk sgkya başvuru yapmam gerekiyor yani peki kuruma bir rapor vs. vermem gerekiyor mu?
Umut91 Haftanızda doktorunuzda çalışabilir/ çalışamaz raporu alıyorsunuz . Çalışabilir alırsanız 5 hafta daha çalışıp sonunda çalışamaz raporu alıyorsunuz . Doğum yaptığınızda doğum sonrası rapor veriyorlar . 8+8 toplam 16 hafta doğum raporunuz oluyor. Raporlarınızın hepsini çalıştığınız iş yerine iletip onlarda muhasebe iletmesi gerekiyor . Muhasebe sistemden raporlarınızı onaylamalı ki rapor paranız yatsın . SGK hiç bir şekilde onaylanmayan raporun parasını size ödemez . Aylık aylık onaylayan muhasebe . Muhasebe onaylayınca sigorta paranızı hesaplayıp yatırıyor.
htcbdk17 Umut91 ben öğretmenim yaz dönemine gelen Doğum raporunun parası ödenmediğini söylüyorlar ama benimde net bilgim olmadığı için sordum. Doğumum Temmuz a denk geliyor bu arada.
e-soylu Mesela atıyorum 35 haftalıkta bıraksak olur mu, 32 hastalıktan sonra illa 37 haftalık olması mı gerekiyor ?