Öncelikle biraz uzun olacak okuyanlara teşekkür ederim bebekler uyanmadan yazmam lazım hadi bana kolay gelsin 😍
hamile kaldığımı 5. Haftada öğrendim 6. Haftada doktora gittim ve büyük şok çift yumurta ikiz bebeklere hamileydim😳 nırmal yolla ve ailelerde hiç yoktu neyse çok sevindik doktorum bana ikiz gebelikte olabilecekleri anlattı ama ben işin ciddiyetini anlamamıştım o sırada kendiside ikiz bebek sahibiydi 30. Haftada doğum yaptıgını söyledi hemen progestan fitil başlatacagını söyledi. Ben kullanmasam mı bu fitili diye endişe ederken ertesi gün çok yoğun kanamam geldi pıhtı şeklinde ve ben düşük yaptığımı sandım. Hemen acile gttik dr aradılar fitil iğne falan yapıldı eve gönderdiler beni ertesi gün sabahtan dr geldim ikiside duruyor dedi ama kanama alanım cok büyüktü dr bana söylemesede bebeklerden en az birini kaybedeceğimizi düşünmüş. O andan itibaren progestan 3 tane ve her hafta proluton iğneye devam ettik. Bu şekilde iki kez yogun kanamam oldu. 12. Haftaya kadar geldiğimiz de ise rahim agzı uzunluğumun 25 mm sınırda oldugunu fark etti ve önlem amaçlı serklaj yapalım dedi. 13. Haftada serklaj oldum. Ve artık yatmalı günlerim başladı dr hep yatma demişti ama ben korkudan hep yattım 24. Haftaya kadar herşey yolundaydı. 24. Haftda nefes darlığım ve bayılmalarım başlamıştı. İkiz gebeliklerde çok sık görülüyomuş ve çok dikkat etmem gerekiyodu artık yemek yerken bike oturAmaz hale gelmiştim terleme ve ardından bayılmaya doğru gidiyordum. Öyle böyle derken 29. Haftaya girerken alt tarafımda çok büyük bir acıyla tüm gece uyuyamadım tekme atmazdı çünkü kızım baş aşagıydı diye düşündüm dr msj attım yarın gel dedi dikişlere bişey olck korkusyla gittim ve kızım ters dönmüş makat gelişe ve alt tarafımı deli gibi tekmeliyor acılmam oluşmuş 1 cm. Dr ileriki haftada yapmayı planladıgı ciğer geliştiricinin 2 dozunu o hafta yapmaya karar verdi. 30. Haftada acılmam 2 cm olmuştu. Ama hep 34 ü göreceğiz diye konustuk. 33. Hafta kontrolümde artık dikişimin iyice gerildiğini öğrendim dr bir hafta daha dururuz büyük ihtimal dedi ama durmazsakda üzülmek yok birazda dışarıda büyüsünler dedi. Ve bir ciğer geliştirici iğne daha vurundum o akşam. Ve çok Kasılmalarım vardı. Cuma akşam 33+4 de sancılarım başladı ben sancı oldugunu anlamadım düzensizdi ama cok acı vericiydi 50 sn falan sürüyordu. Cumartesi sabahı yarım saatte bir sancım gelmeye başladı hastaneye gittim nst grdim ama normaldi. Eve döndük akşama doğru sancılarım 10 dk bire düştü biz yine hast gittik nst girdim birde idrar tahlili yaptırdık enfeksiyon cıktı suya salınan bi ilaç verdi dr nst doğum yaptıracak şekilde değildi eve geldk gece 12 de ilacı içtim ama duramıyordum sancılarım 5 dk da bire düştü 1 bucuk gibi 3 dk bire düştü ve ben artık dayanamıcaktım ya serum yapsınlar yada doğurayım diyerek yeniden hastaneye gittim ( ben bayıldıgım için dr bana sancı önleyen ilacı yapmak istemedi tansiyon ilacı oldugu için) hemşirelere 3 dk bir sancım var dedim nst ye girdim sol bebekte sancım 40 civarıydı delirecektim nasıl 40 olur diye sağ bebeğe nat bağlandıgında sancım 70 95 arası cıktı hep nst yi dr gönderdiler ve dr sezaryen kararı aldı gece 3 de😄 tarih 02.02.2020 olmuştu 😍 ve sezaryene girdim 03.26 kızım 03.27 oğlum dünyaya geldi. Spinal sezaryen oldum iğne normal iğne gibi acıttı sadece abartıldığı gibi değildi. Ben uyuştum iki dk sonra ağlama sesi geldi ben şok oldum doğmuşlardı. Ama bana göstermeden yogun bakım ekibi bebekleri almıştı solunumları yetersizdi hemen küveze alındılar eşim kapının önünde görmüş sadece. Dr la sabah görüştüğünde haftalarına göre cok iyilermiş kızım biraz daha nefes almada güçlük çekiyordu basınclı oksijen verildi oğluma normal kğvezin içine oksijen verildi. 8 saat sonra ayaga kalktım inanılmaz zordu ayaga kalkerken yğükü omuzlarıma verdiğim için omuzlarım tutuldu kas gevşetici iğne istedim ama pek etki etmedi. Ayaklanmak zorundaydım bebeklerimi görmem lazımdı. 11 saat sonra 2 bucukta bebeklerimi görmeye girdim dokundum konuştum onlarla ağlamadım iyi olacakları yerdelerdi ikiside çok güzeldi ama hortumların içinde görmek cok canımı acıttı. Sürekli süt sağdım onlara götürdüm damla damla da olsa. 2. Gün duş aldım ve sütüm daha cok geldi. 4. Gün oğlumu emzirebileceğimi söylediler havalara uctum. Hemen tuttu biraz emdi cabuk yoruldu akşam tekrar emzirdim cok daha iyiydi ve 5. Gün akşam oğlumuzu cıkarma kararı aldıkar bir gece anne uyum odasında kaldık.ve evimize cıktık. Kızım orda kaldı kalbim ikiye bölündü 3 kere emzirmeye gidiyorduum kızımıda 5. Gün emzirmeye basladım 7. Günde iki bebeğimle Beraber uyum odasında kaldık. Dün sabah iki bebeğimide alıp evimize geldik kızım 7. Gündr oğlum 5. Günde küvezden cıkmış oldular. Bence son vurundugum ciğer geliştici iğnenin cok faydası oldu bu kadar kısa sürede cıkmamıza. Şimdi ikiside yanımda mışıl mışıl uyuyorlar. Cok yogun bir tempo ama hiç şikayetçi değilim gebelik sürecim böyle güzelce sonlandı 😍😘
Sormak istediklernizi bebeklerden fırsat buldukça cevaplarım. Öncelikle serklajlı gebelik geçirenlere küvezde yavrusunu bekleyenlere umut olmak istedim. İnşallah herkes bebişine kavusur Rabbim kimsenin kucagını boş bırakmasın aminn😍