Faray Sebht93 geçmiş olsun canım, bende olmadı böyle bir durum ama 2. trimester de diş çekimi uygun oluyor diye biliyorum.
Dibeee Sebht93 benimde 20 ligim cok arıyordu 3 tane antibiyotik ictim gecti cektürmeye cesaretim yok cunku bebege VS zararı olur diye en azından antibiyotik kullana biliyor hamileler o yüzden simdi 20 haftalıgım bidaha agrırsa antibiyotıkicerim 2.3 tane yine diye düsündüm bide dozunu az vuruyorlar canım yanar diye korktum
seri Dibeee merhaba. Siz kaç haftalık hamilesiniz ve antibiyotik içebileceğinizi doktor mu söyledi ? Ben ağzımda 3 haftadır ikiye ayrılmış kırık ve iltihaplanmış bi diş ağrısı ile acı çekiyorum. Dişçi hamile olduğum için dokunamayacağını söyledi parol dışında hiçbir ilaçta kullanılamıyormuş yasakmış hamilelerde bana öyle söylediler.
Dibeee seri öyle şey olurmu canım iltihap bu cocuga bile zararı olur agrı kesici olarak bitek parol evet ama enfeksiyon iltihap VS de aqumentin kullanabiliyorsunuz ilk kızımda da enfeksiyonum vardı kullandım tam 1 kutu sonucta grip degil ki kendi gecmesin bekliceksin iltihap Allah korusun 20 haftalıgım doktor ilk 3 ay ve son 3 ay dişci olmaz dedi ortadaki 3 ay yaptırabilirsiniz dedi ama morfinden iyidir antibiyotik diye düsündüm yaptırmadım
Selalee22 seri evet ben yaptim 20lik disimi cektrdm bu gebeligimde 23.haftada doktorum onayladi dis hekimi bazi kagitlari imzatti bana ve esime sonra cekti ilk bebegimden dolayi korktum ama bisey olmadi Allah'in izniyle ama senin durumunu bilemmm cok gecmis olsun bilirim o agriyi 😥
seri Dibeee ben şuan 32 hafta 5 günlük hamileyim. Sanırım hamileliğimin sonlarına doğru geldiğim için o zaman müdahale etmiyorlar. Dediğiniz gibi iltihap da zararlı olabilir bebeğe. Farklı dişçilerede gidip göstericem belki farklı bişi söyleyen olur
seri Selalee22 teşekkürler. Allah hepimize bebeklerimizi selametle sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Aysdils Gebeliğinizin ikinci üçaylık döneminde(4,5,6 aylar) gebeliğinizi takip eden doktorunuzun onayını alarak acil diş tedavilerinizi yaptırabilirsiniz. Özellikle abseleşen durumlar acil müdahale gerektirir.
seri Sebht93 eğer hamileliğinizin orta üç ayında iseniz mutlaka gidin yaptırın. Son üç aya girerseniz dişçiler artık hiçbişi yapmıyor doktorlarda önermiyor.
Svdsr Haftada disim cekildi... Suan 25 haftaligim. Cok korktum cok agladim ama Allah’a emanet. Doktorlar me diyorsa yap, onlar vesile sifa Rabbimden♥️