Arkadaşlar hamile kaldıktan bir süre sonra bir arkadaşımın tavsiyesiyle forumu keşfettim çok faydalı şeyler öğrendim kaynana görümce postları okudum yeri geldi güldüm yeri geldi ağladım ama sabırsızlıkla doğum yapacağım günü bekledim. Yazılan doğum hikayelerini çok faydalı bulduğum için bende yazmak istedim. Genel itibariyle sorunsuz bir hamilelik geçirdim. 38. Haftamdan sonra mide asidinden dolayı çok rahatsızlık geçirdim kusma boğazda yara gece uykusuzluk son günlerim baya zor geçti. Ama oğlum gelmiyordu. Doğumu hızlandırmak için evde pilates yaptım, çök kalk, squat, adaçayı, tarçın kabuğu çayı, günlük 7 tane hurma ve yürüyüş yaptım. 40+4 de sabah kontrole gittim doktorum ilk defa çatı muayenesi yaptı benim çok fazla canım yanmadı. Açılmamın 3cm olduğunu söyledi ultrasonda bebeğin pozisyon aldığını söyledi. doğumhaneyi arayıp saat 15:00 e yatılımın yapılacağını söyledi. O kadar çok sevindim ki artık oğlumla ayni bedende son saatlerimizi yaşıyorduk. Hemen evimize gittik evimi topladım çöpleri attım kuaföre gittim saçlarıma dön çektirdim. Toparlandım eşim geldi ve yola çıktık. Kardeşim iş yerinden çıkıp geldi. Eve alttan muayene yaptı açılmam 4,5 cm olmuş. Perine masajı yaptı. Saat 15:30 gibi suni sancı verdiler. Yaklaşık yarım saat 45 dakika sonra iyice sancılarım artmaya başladı. Ebe tekrar kontrol etti epidural istediğimi söyledim açılmam uygun olduğuniçin anestezi uzmanı gelip epidurali taktı sancılarım azaldı ve gerçekten çok rahatladım. Epidural takılırken hiç acı hissedilmiyor. Ebe tekrar gelip çatı muayenesi yaptı açılmam sekiz cm di perine masajı yaptı bi on dakika kadar sonra doktorum geldi doğum artık başlamıştı ıkınırken gücüm yetmiyordu sanki büyük tuvaletimi yapacak gibi hissediyordum tedirgin oluyordum. Ikınırken gerçektençok fazla yoruldum tavsiyem karnınız tok olarak doğuma girmeniz ben heyecandan bir şey yiyemedim. Ondan dolayı da gücüm yetmemiş olabilir. Bebek tam çakışa geldi itemedim doktorum karnımın üst tarafımdan dirseğiyle iterek oğlumu çıkarabildi. Kesi yapılmadı sadece ufak bir sıyırık var ona da 3 tane dikiş atıldı. 3450 gr 50 cm olarak doğdu oğlum. 🍀🙏Suni sancı verildikten sonra Doğumum yaklaşık 2 saat sürdü. Sütüm doğumdan sonra hemen geldi.
hastanede kalırken yanınıza hurma gibi sür artıcı ve su alın mutlaka ben 3 tane pijama takımı götürmüştüm üçünü de kullandım. Bebek içinde 2 tam hastane çıkışı 2 tane beşli hastane çıkışı götürmüştüm hepsini kullandım bebek kakasını yapıyor kusuyor gerçekten hepsi lazım oldu. Doğumum 17:30 da oldu ertesi gün öğlene taburcu olduk. Şimdi evimizdeyiz oğlum uyuyor 🧿Allahım hepinize böyle kolay doğumlar nasip etsin benim ikinci doğumum olduğu için daha çabuk oldu. Doğum hikayem çok uzun oldu kusura bakmayın:) Merak ettiğiniz şeyler olursa cevaplarım hepinizi öpüyorum 🍀