Medineygn tüh ben istanbuldayım 😭 açıkçası doktorunuzun bu konuyla ilgili olması bence mucize gibi 😍 Özgü Namal da hipnoz ile doğum yapmıştı. Aslında olay şu size bazı transa geçirecek hipnoz öğretileri veriliyor ve bir süre sonra oto hipnoz yani kendi kendinize hipnoz olmanız öğretiliyor. Siz de ağrı ve acı yerine hipnozda olduğunuz için tamamen doğuma odak oluyorsunuz. Bebeğinizi itiyorsunuz. Acı hissetmiyorsunuz. Bunun bir çok kodlama seçeneği var. Vaktinde hipnoz ile açık ameliyatlar 0 acı ile yapılmış. Ancak bilinç denilen şey çok gizemli ve anlık reaksiyonlara sahip olduğundan bir anestezi alternatifi asla sayılmıyor. Yine de doğum noktasında bunu gerçek bir uzman eşliğinde yaparsanız avantajlı oluyorsunuz. Kadın doğum hekiminin bu konuda eğitimli, onaylı ve deneyimli olması şart. Ülkede yapan kişi sayısı çok az. Annenin de hipnoz zeminine psikolojik/psikiyatrik olarak uygun olması gerekiyor. Açıkçası ben çok istiyorum hipnozla doğumu 🙏🏻 Ama sanırım bütçem asla karşılamaz istanbulda böyle bir durumu. Yine de siz madem teklif aldınız araştırın atlamayın bu konuyu derim 😍