Esra_3929 Nazlcnnn68 pardon kan uyuşmazlığı ne alaka ben onu anlamadım kan. Uyuşmmazlıgı oldugu zaman mı down sendromlu oluyormuş çocuk down sendromlu genetik bir farklılık 47 kromozon yani kromozon farklılığı kanla alakası yok
Selvaa Esra_3929 kayinvalidem o testi en küçük oğlunda yaptirmis engelli demiş doktoru çokta emin konusmus aldir demişler kısmeti varsa gelir diye aldırmamis simdi sapasağlam genç delikanlı oldu ne engel ne bise yok o yüzden kendini strese sokup üzme ki bebegin gerçekten sendromlu isede sen dünyanın en şanslı annesisin emin ol
Kadze Esra_3929 ikili risk çıktıysa sağlıklı doğan çok ancak amnitosentez gerçek değeri bildiriyor eşimin kuzeninde de trisomi18 çıkmıştı amnitosentez de kesinleşti sonlandirdilar gebeliği çünkü birden çok hastalık vardı ve doğunca yaşama şansı yoktu. Ama down sendromu böyle vi durum değil yani doğumu düşünüyorsanız bilgi edinmenizi hayatınızı nasıl daha kolay hale getirebilirsiniz kısmını araştırıp ona göre hayatınızı düzenlemenizi öneririm. Amnitosentez yaptırıp yanılma payı olanı görmedim henüz
Minnakkkk Esra_3929 öncelikle sabrınız ve buradaki mesajlara bu kadar sakin bi şekilde cevap verdiğiniz için tebrik ediyorum 👏🏻👏🏻 O kadar saçma sapan yorumlar var ki ben okurken patladım ne olduğunu bilmeden tarihe bakmadan yapılmış bi sürü yorum… çocuğunuz sizin gibi bir anneye sahip olduğu için çok şanslı o size rabbimin gönderdiği bir emanet ve siz ona en iyi şekilde bakacaksınız bakıyorsunuz da bundan şüphem yok 🥰 size söyle bi örnek vermek istiyorum bir yakınım eskiden tabi böyle testler olmadığı için Doğumdan sonra öğrenmiştidpwn sendromlu olduğunu ilk öğrendiklerinde tepkisi biz ne yapacağız insan içine nasıl çıkacağız gibi düşünceleri olmustu tabi bahsettigim zamanlar 23 yıl önce ama su an içtenlikle söylüyorum o aile çocuğuna öyle bir baktı ki o kadar çok ilgilendi ki normal bi birey gibi yetişti öyle tatlı öyle sevimli ki her zaman takdir ettiğim bir aile 23 yasında her işini kendi görüyor hatta bulunduğumuz yerde belediye de çalışıyor onları toplumdan biri yapıp kazandırmak bizim elimizde ihtiyaç duydukları tek şey sevgi ve ilgi günümüz şartlarında imkanlar çok daha fazla okulları bile var boylesi bir emanete sahip çıkacağınızdan hiç şüphem yok o ailenin de dediği gibi o size rabbimin cennetten bir hediyesi emaneti ❤️❤️Ve siz çok özel bir annesiniz ne kadar sabırlı olduğunuzu surdaki mesajları okurken bile görebiliyorum 🥰 Allah’a emanet olun minik yavrunuzu en içten şekilde öpüyorum 🥰🥰😘 sizin gibi bir anneye sahip olduğu için evladınız çok şanslı
Esra_3929 Minnakkkk Allah razı olsun sizden benimde tek temennim kendi ihtiyaçlarını karşılaması aslında sabırsız biriyim ama oglumla sabrı ögrendim saglıgın ne kadar önemli oldugunu ne olursa olsun güçlü durmayı insanlar o kadar cahil ki kulaktan duyma laflarla burda insanlara yanıt veriyorlar sanki doktorlar boşa okumuş yada boşuna doktora gidiyoruz neyse gönlü güzel insansınız Allah gönlünüze göre versin Allah emanet olun güzel dilekleriniz için çok sagolun..
AsumanTugce Esra_3929 kardeşimin ikili üçlü taramaları ve amniyo sentez sonucu down sendromlu hatta yüzde 80 zihinsel engelli çıkmıştı. Doktor kesin aldırın dedi ama aldırmadılar çok şükür bi sıkıntısı olmadı gayet sağlıklı içini ferah tut yanlış sonuç çıkabiliyor. Bu testler kesin değildir . Sadece yüksek risk olarak söylenir. Yenidoğan hemşiresiyim
Cansuu1706 Esra_3929 benim teyzemede yok bacagi ypk yok kolu yok dediler down sendromlu almamiz lazim dediler o aldirmadi dogurcam dedi simdi 7 yasina girecek ve zehir gibi bi sorun yok kalbini bozma o senin bebegin
saideeeee Esra_3929 bende okudum bunda forumda bi kaç tane down sendromlu denip gayet sağlıklı doğan bebekler bence kendini üzme doğuma kadar sabret rabbimin sana ne nasip edeceği belli olmaz asla moralini bozma sen moralini bozup üzülürsen bundan bebekte etkilenir dualarım seninle down sendromlu olsa bile o senin canın öyle düşündüğüne de eminim sağlıcakla kal canım İnşallah sağ balim kucağına almanı nasip eder rabbim ❤️
Esra_3929 saideeeee teşekkür ederim ama benim oglum dogdu genetik test yapıldı yanı yanılma payı yoktu ve oglum 9 aylık şuan down sendromlu dogdu ama o benim canım kanım Rabbim bana onu bagışladı bende Rabbimin emanetine gözüm gibi bakıyorum..
Gizem957 Esra_3929 bebeğiniz nasıl onun dışında Bi sorunu yok değil mi bana da risk var denildi ama sıvı vermekten korktum
Akasyasc Esra_3929 benim bir tanıdığımda down sendromlu çıktı sonra amerikada yapılan özel bir test var 5 bin tl sonuçları oraya gönderdiler sağlıklı çıktı net sonuç oluyor amerikadaki
Yenianna222 Esra_3929 böyle bir şey yazmamam lazım belki ama henüz erken iken aldırın amniyosentez doğru sonuç verir .O hastalıkla doğması size eziyet ama ilk önce ona eziyet .ben hayat boyu çocuğumun o şekilde gözümün önünde yaşamasını istemezdim.tabi bu benim düşüncem .aldırın yazdım da bilmiyorum yani siz belki yine de bakmak istersiniz .
bebeklerim2 Yenianna222 benimde bebeğimin down sendromlu doğma ihtimali var Allahın verdiği cana nasıl kıyalım o bize emanet aldır demesi kolay
roserosey Yenianna222 Konu sahibi doğum yaptı ve meleği 9 aylık . Onun Annesi olduğu içinde çok mutlu, konunun tarihine bakmadan böyle bir yorum yapmışsınız ama ben bilgilendireyim dedim. Ayrıca down sendromu bir hastalık değil, genetik farklılıktır. Sevgiler
2baby1cat Yenianna222 benim kardeşim down sendromu ve ne bize eziyet oldu ne de ona eziyet oldu hayat. Çok yanlış bir düşünce. Aramızda sonsuz bir sevgi var. Dünyanın en güzel kalpli en sevgi dolu çocuğu o. Severek bakıyoruz ona o da hayatını seviyor bizleri seviyor eğitimini alıyor elimizden geleni yapıyoruz onun için. Allah onu bize verdi biz de seve seve kabul ettik. Onu hasta olarak eziyet olarak görmüyoruz biz sadece bizlerden farklı ama melek gibi bir farklılık Bir anneye çocuğu için eziyet yazmak hemen aldır yazmak o kadar çirkin ki !! Herkes fikrini yazmakta özgür ama lütfen böyle şeyleri yazarken biraz daha dikkatli olun.
Esra_3929 Yenianna222 gerçekten pes size hiçbirşey deniyorum hiç kimseye böyle yanıt vermemişti ama yorumları okuyunca artık herkez haddini aşmış bence siz Bi araştırın ve öyle konuşun yeter gerçekten down sendromlu bir engel degil genetik bir farklılık umarım Rabbim sizi aldırın diyen yerinizden sorgulamaz çok büyük konuşuyorsunuz ve aldırıp aldırmamak sizin haddinize de düşmez ben halimden memnunum Allah bana bir melek nasip etti herkezin göremicegi tatamıcagı bir sevgi verdi lütfen birdaha yazmayın cevap dahi vermeyin Allaha emanet olun inşallah büyük konuşmalarınız dan dolayı sınanmazsınız
Susam1 30ekim19 bu dediğin arkadaşın dediği gibi tarama testinde olur canım ya amniyosentez sonucu maalesef %90 dogru çıkıyor..
B-P-R Esra_3929 keşke yaptırıp kafanıza takmasaydiniz hamileliginizi zehir etmeseydiniz. okadar çok duyuyorum ki Doktorların Down sendorum deyip sağlıklı bir şekilde kucaklarına aldıklarını Zaten %100 sonuç veren bir test değil İnşallah Yoktur öyle birşey Detaylı ultrason da Daha net görürsünüz Birde ona gidin içiniz rahatlar belki ❤️
bebeklerim2 B-P-R esra arkadaşımız doğumu çoktan yapmış doğruymuş down sendromlu dünyanın en tatlı bebeğine özel bebeğine sahip olmuş