Merhaba ben de polıikistik over hastasıydım ve adet görememe, sivilcelenme, kilo artışı, anksiyete, psikolojik rahatsızlık gibi birçok durumu da yaşıyordum. Senelerce araştırma hastahanelerinde doktorlarda dolaştım. hepsinin dediği şey şuydu:
- Kesin bir tedavisi yok, ömür boyu ilaç, spor, beslenme ve uyku düzeni ile kontrol altına alabiliriz. Ayrıca çocuk sahibi olmanız zor ama çocuk isterseniz başka bir tedaviye başlayacağız.
Verdikleri hapı kullandığımda adet oluyordum ama bu ilaçtan bir iki sene sonrası (Yasmin ilacı / en zararsızı dediler) baş ağrıları oluşmaya başladı ve korktum açıkçası. Sonra doğal tedavilere baktım.
Hacamat, sülük ve saraçoğlunun soğan suyu kürünü uyguladım. Bunları düzensiz yapmama rağmen bir sene sonra ilaç kullanmadığım halde adet olmaya başladım ve düzenliydi. Yüzdeki sivilcelerim gitti, kontrolsüz iştahım gitti, sürekli yorgun hissetme halim gitti. Tekrar doktora gittim polikistik overim ne seviyede diye ve şaşırtıcı bir şekilde polikistik over yok dedi, inanamadım, çok şaşırdım. Bunlar iki sene önce oldu. Altı ay önce evlendim ve iki sene çocuk düşünmediğim halde şimdi beş buçuk aylık hamileyim. Polikistik overden dolayı hiç anne olamayacağımı düşünen ben anne oluyorum, şükürler olsun.
Yani kısaca diyorum ki: hacamat, soğan suyu kürü ve sülük İle Rabbimden şifa buldum.
Düzenli yapmadım ama dikkat edilmesi gereken bazı şeyler var, bilgi almak isterseniz özelden de yazabilirsiniz 🌸