__birafitap__ Caresiz değilsiniz.. Rabbim dermansiz dert vermez. Sadece sabredip rabbimden umudumuzu kesmeyip. Birgun olcagina inanip, neden ben neden olmuyo, of yinemi olmadi herkesin oluyor benim niye olmuyor gibi cumlelerle isyana giriyoruz... Ben 2bucuk sene sonunda hamile kalabildim.. Allah bizlere bir musibet verirmis bakalim nasil basa cikicaz diye eger sabredip razi gelip aglamayip senden gelene raziyim dersek o musibeti alirmis basimizdan ama aglayip bu isyan cumlelerini dusunursek bir musibet daha verirmis yani aslinda pespese gelen musibetler bizim acizligimizden... Size hikayemi anlatiyim ben 3 aylik evliyken kronik idrar yolu enfeksiyonu ile acil hastaneye gitmistim. Hicbir tedavi fayda etmedi enfeksiyon gecmedi. Hsg istendi cekildim ve senin cocugun olmaz 2 tupunde tikali tup bebek sansin var dediler.... Cok agladim... 8ay sonra tekrar hsg cekildim busefer hidrosalpenks diye birsey cikti. Tuplerin sosis sosis olmasi tup bebekle dahi gebe kalinmazmis kalinsa bile mucize olup tuplerin alinmasi veya kapatilmasi gerek icindeki sivi bebegi zehirlermis veya dusuk ve dis gebelikle sonuclarmis... Bunada agladim... Sonra tup bebege basladim ilk once kist ameliyati oldum sonra yumurtalik tembelligi cikti yumurtaliklarim gelismedi tedavi sonlanabilirdi son anda gelisti ve sonlanmadi... Embryolarim donduruldu. Sonra ameliyat oldum tuplerim alinicak diye. Tabi artik psikolojim berbat bir durumdaydi.. Herkesin bebegi olurken benim tuplerde alinicakti ! .. Ameliyata girdim ciktim aglayarak uyandim pskolojiden dolayi.. Ve anesteziyi atamadan gelip bana karin ve rahim veremi oldugumu patoloji ile ispatlancagini soyledi doktorum daha kendime gelemeden yeni bir şok yasadim ve arastirdimki tup bebekle dahi rahim veremi olan birinin sansi %5. Nasil yikildim tahmin edersiniz... Verem tedavisine basladim 6 bucuk ay surdu. O surecte manevi anlamda kendimi gelistirdim artik kabullendim benim bebegim olmicaksa bu benim sinavim he esime bunu yapmaya hakkim varmi? Bence yok . Sonuna kadar denicem pesinden kosucam pes etmicem olmazsa ona ayrilmayi dahi teklif edicem diye dusunuyordum ama o sureclerde maneviyat anlaminda cok gelistik esimde bende ben inandim olucak dedim ki benim gibi bir kisi bile bulamamistim hikayesi ayni olan rahim ve karin veremi olan vs. Umut olcak kimse yi bulamadim... Tek basimiza esimle rabbime sigindik dua ettik. O surecte tabi bir takim seyler yaptim meryem meyvesi ve hurma poleni getirttim medineden. Onlari uyguladim. Hacamat oldum sülük oldum kasık bolgelerimden... Verem tedavim bitti transfer icin basladik son nokta ya olucak ya olmicak... Ama inandim hep pozitiftim dualar kuranlar okuduk birsuru sey yaptik ve tedavimde herseye cok dikkat ettim. Ozellikle pskolojime stresten uzak beni neselendircek herseyi yaptim. Ve sonuc rabbime sukurler olsun . Emeklerimizin karsiligini bize nasib etti ilk denemede pozitifi gordum. Cok cabaladik uzulduk yikildik ama en son inandik rrabbimize sigindik ondan sonra hersey yoluna girmeye baslamisti.. Zorlu bir gebelikte gecirdim tabiki ama suan 36 haftaya geldik elhamdulillah. Sabrin sonu selamettir gonlunuzu ferah tutun. Rabbim en hayirli zamanda size de nasib etsin insaallah.. 🙏❤