Hep okurdum burda doğum hikayelerini artık sıra bana geldi🤗 kısa tutmaya çalışıcam ama belki de uzun olur😀 bizimkinin gelmeye niyeti yoktu pek. Hatta 20.01.2020 de doğsun istiyodum ki zaten son günüydümo gün. 20 ocakta nstye girdim gene sancı yok. Doktorum tekrar muayene etti belki açılman vardır diye ama yarım cm falan vardı( bu arada çatı muayenesinde korkacak bir şey yok☺️)
akşam değişik bir ağrım var anlamlandıramadım. Hatta misafirlerim vardı, yemek yaptım oturduk. Neyse gece 2.30da bi sancı girdi ama gazla regl ağrısı gibi bir şey. Uyudum 10 dk sonra tekrar girdi tekrar uyudun 10 dk sonra tekrar girdi. O sırada eşimde uyandı sancıları takip ettik düzenliydi. Annemi uyandırdım. Son son valizi kontrol ettik, ütüledi annem içindekileri. Bende evdeki yatağımı hazırladım ama o sırada sancılarım 3 dk da bir geliyor. Sancı gelince yürüyodum hareket ediyodum sancı gidince işe devam😀 duşa girdim, makyajımı da yaptım😀😀 hatta ruju da sürüyodum dedim ruj sürmiyim ayıp olur😀😀😀
doktoruma yazdım hastaneye geç dedi. Sabah 6 gibi hastaneye geçtik, ebe doğumhaneye aldı, çatala çık açıklığa bakcam dedi tam soyunuyodum nişanım geldi. Pıhtı kan gibi kahverengi bir şey. Ebe açıklığa baktı 2 cmydi. Özelde doğum yaptım ben, eşim o sırada yatış işlemlerini yaptı. Odaya geçtik orda karşıladım sancıları. Sabah 8.30 da doktorum geldi muayeneye tekrar doğumhaneye geçtik o sırada 3-4 cm ydi. Epidural ister misn dedi. Yürek yediğim içim yok dedm şimdilik😀😀 sonra doktorum suyumu patlattı. İşedim sandım utandım😀😀😀😀 sonra doktorum plates topunda duşta var gücünle zıpla dedi. Bu arada suyu patlatınca asıl sancılar başladı. Yani dayanıyosun da bence sancılar sağlam ama dayanıyosun. Ben sıcak duşa girdim plates topunda var gücümle zıpladım 45 dk aralıksız. Dedm ebeye bana yapın epidural. Dedi dur açıklığına bakalım ağrı kesici yapayım olmazsa yaparız epidural dedi. Açıklığa baktı 5-cm, ağrı kesici yaptı ama ne fayda. Bide nst ye bağladı, yatarak zor oluyor sancı karşılaması kızlar yalan yok. Sonra doktorum tekrar geldi gel bi daga muayene edeyim diye. Hooopp tekrar doğumhaneye, dedi ki epidural için geç değil istiyomusun evet dedim bi muayene etti selin doğuruyosun epidurale gerek yok 1 saate doğurursun dedi. Tekrar odaya duşa gir ıkınma isteği gelince haber ver dediler. Doğumhaneden çıktım, odaya geldim duşa girdim sancım geldi anam ıkınmak istiyom tutatmıyom kendimi. Hatta kakam varmıl gibi totomu tuta tua gezdim😀😀😀😀 eşime dedim ebeyi çağır, ebe biraz daha şiddetlensin dedi
tekrar sancı geldi yok dedm ben tutamıyom kendimi. Aldılar doğumhaneye doktoru çağırdılar ve 3 ıkınmada geldi HAYAT’ım dünyaya.🙏
çok güzel bir hamilelik geçirdm kızlar, sebebi de şu kimseyi dinlemedim, kimseyle kıyaslamadım kendimi. Herkese aynı şey olcak diye bişe yok. Tamamen enerji meselesi doğum kafanızı rahat tutun. Epidural, suni sancı ve epizyotomi yok
bu arada doğuma eşimle yalnız gittim. Taaa ki doktor bi saate doğurursun dediğinde annemleri çağırdım gelin diye. Onlar gelene kadar girmiştim doğuma
uzun oldu ama insan yazmak istiyor.
aklınıza takılan bir şey varsa yanıtlarım canımlar🤗🤗
öperim hepinizi😘😘😘