Merhaba arkadaşlar doğum yapalı 3 buçuk ay oldu ilk doğum yaptığım zaman aslında hikayemi yazmış ama sonuna gelecek takatim kalmamış silmiştim tekrar yazim dedim belki bi örnek olur. 39. Haftamda doktor kontrolümde doktorum çatı muayenesi yaptı 40. Haftanda gel suni sancı veririz çatında müsait seni mi doğurtamicaz dedi bende hiç aman nerde kaldı bebeğim niye doğmuyor modunda da olmadığım halde hala kızıyorum kendime ne kafayla tamam dedim de 40. Hafta verdiği saatte gittim tabi öncesi eşimle tartışmıştık aramız iki gündür limoniydi neyse ödememizi yaptık doğumhaneye aldılar beni başıma 5-6 hemşire toplandı bi alttan muayene yaptı ölüm gibiydi daha önce doktorumda yapmıştı ama hiç böyle olmamıştım o kadar canım yandı ki anlatamam sonra işte enfeksiyonun var senin falan dedi lavman yapcaz dedi şimdi sana falan hala yaptığı muayenenin acısı geçmemişti lavmanı tam yapcaklardı ki o an korkudan doktorumla konuşmak istiyorum sezaryen ve normal doğumda kararsızım dedim tamam dediler ameliyattan çıksın konuşursunuz dedi tamam dedim kapıda bekleyen eşim ve kardeşimin yanına gittim konuşmaya kardeşim beni görünce noldu yüzüne deyip ağlamaklı oldu acıdan kıpkırmızı olmuş yüzüm neyse anlattım durumu sonra içeri çağırdılar geçtim eşimde doktoru bulup konuşmaya gitmiş neyse beni nts aldılar hemşireler tekrar toplandı işte ne karar verdin diye bende soruyorum açılmam var mı adam akıllı cevap alamıyorum danışıyorum düzgün tatmin edici cevap yok suni sancı alıp doğuramayadabilirsin falan bilmem ne ben hala doktoru beklerken bi hemşire gelip sürekli aynı soruları sorup durdu form doldurdu ama baya bi baydı artık o kadar aynı soruları tekrarladı ki diğer hemşire en son benim yerime cevap vermeye başladı ezberledi herkes bu sormaktan bıkmadı. neyse başımda 5 kişi falan vicdan azabı gibi bunlar beni normal doğumdan baya bi korkutmuş oldu bende doktorumu bekliyorum Çünkü haliyle baya korktum biraz cesarete ve güce ihtiyacım vardı doktorum hayır normal doğurtcaz dese dünyalar benim olcak sanki neyse doktor gelmedi haber yollamış sezaryene alın diye tabi hemşirelerinde işine geliyor ya bende gittim herşey yarım saat 45 dk gibi bi sürede gerçekleşti spinal sezaryen için iğne vurdular korktum ama acımıyor pek bacaklarımda sıcaklığı hissettim direk uzandırdılar beni tabi o an ki psikolojiyle artık ne işin var senin çocukla çocukla diye kızıyorum kendime çünkü hastanede geçirdiğim her dk o kadar kötü geçti ki anlatamam neyse doktor geldi operasyon başladı onlar muhabbet ediyo falan tabi bişe hissetmiyorsun ama ara ara öyle bi mide bulanması geliyordu ki anlatamam başımda ki hemşire Sezen Aksu’dan sorma şarkısını açtı o an mide bulantımı unutmak için şarkıya eşlik ederken kızım dünyaya geldi temizleyip gösterdiler herkesin bebeğini ilk görüp koklayıp anlattığı o büyülü anı ben yaşayamadım midem bulanıyordu sarhoş gibiydim hala bişe anlayamadım:(((( sonra doktor gitti kalanlar beni dikti etti odamıza çıktık tabi eşimle kardeşimde normal doğurdum sanıyormuş hatta eşim demiş ki ne kolay doğurdu ben 4-5 tane çocuk yaparım böyle kolaysa diye:)) ben sezaryen oldum deyince herkes bi üzüntü şok eşim doktoru aramış baya görse sakın sezaryene almayın diyecekmiş ama görememiş bende o an uyuşukluğun etkisiyle 10 defa doğursam 10nuda sezaryen olurum çok kolaydı rahattı diyorum başıma gelceklerden habersiz tabi.. bebeğimi verdiler emzirmem için ben uyuyakaldım sakinleştiricinin etkisiyle zaten ilk 3 gün sezaryenden dolayı süt gelmiyormuş da yinede emzirtiyorlar neyse birkaç saat sonra doktorum geldi dalga geçer gibi niye sezaryen oldun ki normalde doğurabilirdin sen dedi eşimde keşke sezaryene almasaydınız dedi doktorum da kafasına koymuşsa yapacak bişe yok ondan dedi falan ama ne desekte sonuç değişmicek doğum sürecimi hep üzülerek hatırlicam özel hastanede doğum yaptım konforlu rahat ferah olsun diye 3500 verdik ama çok kötüydü havasızdı karanlıktı pislik bi yerdi keşke devlet hastanesine gitseydim mecbur kalmadıkça sezaryenede almazdılar ferahlık bakımından olduğum hastaneden kötüde olmazdı heralde doğum fotoğrafçısı cart curt hep aldatmaca fotoğrafçının çektiği fotoğraflar zaten rezalet karanlık kötü telefondan çektiklerim çok daha güzeldi arkadaşlar ben o hataya düştüm siz düşmeyin mecburi sezaryen kararınız yoksa eğer ve gününüz çok geçmedikçe sancınız gelmeden hastaneye falan gitmeyin ve doğum yapacağınız hastanenin doğum katını odalarını falan önceden gidip görün araştırın malesef bana kötü bi tecrübe oldu..sezaryene gelince ağrısını 2 hafta net çok kötü çektim oturup kalkmak işkence dikişler fena yanıyordu 3. Ayım gerçi hala azda olsa çekiyorum doğumdan sonra doktorun lafına uyup gidip sezaryen olduğum baya bunalıma girdim bebeğimin ilk 1 ayından bişe anlayamadım zaten ailem falan kimsem yoktu bi kız kardeşim vardı baya zor geçti anlayacağınız.. neyse ki herşey geride kaldı kızım sağlıklı ve şu an yanımda uyuyor bu herşeye bedel. Böyle bi acı tecrübeli doğum hikayem var malesef ama dediğim gibi evlat için herşeye değer. Allah doğum yapacak herkese yardımcı olsun güzel anılarla hatırlamayı nasip etsin iyice araştırın öyle karar verin sevgiyle kalın iyi akşamlar🤗