Merhaba sevgili hamişler bu forumda en çok sorulanlardan şeker yüklemesi testi. En sonunda buradan da araştırıp doktorlara da sorup yaptırmaya karar verdim. Bu postu benim gibi kararsız kalanlar için açmak istedim.😊 hamileliğimde her şey normal gidiyordu ancak babaannem şeker hastalığı yüzünden vefat ettiği için bir belirti olmasa da yaptırmaya karar verdim. En başından beri yaptırmama taraftarıydım bebeğe zarar verecek diye. Ancak 3 doktordan güvenli yorum alınca ve yerli yabancı forum yazılarını okuyunca yaptırmamanın daha riskli bir durum olacağına karar verdim. Sabah aç karnına 75 gram glikosol adlı elmalı bir içecek içtim ilk yarım saat biraz midem bulandı, başım döndü ancak uzaklara bakıp derin nefes alınca geçiyor korkmayın, o yarım saatten sonra kendime geldim ve geriye kalan 1 buçuk saat güle oynaya çok rahat geçti. Toplamda 3 kez kan verdim.(İğne) 1 kez parmaktan verdim. Çok az kan aldıkları için iğne korkusu olanlar da bir nebze rahatlatabilir şırıngayı sokmasıyla çıkarması bir oluyor.🙏🏻 Uzun lafın kısası korkulacak bir şey yokmuş ne bayıldım ne kustum ayrıca içeceğin tadı da çok güzeldi korkmayın bebişleri riske atmayın...😋