Merhaba hanımlar, 20.01.2020 Pazartesi, 39 haftamda mucizeme kavuştum. O hafta eşime bu haftasonu başbaşa som haftamız olabilir lütfen güzel gezelim sonrasında uzun süre evde kalacağım demiştim, eşimde şehir dışına çıkmayı planlamış ama bi yandan korkuyordum o kadar uzaklaşmasak mı felan dedim ama yinede gittik akşamında bel ağrım var ancak doğum habercisi olduğunu düşünmüyorum yoruldum diyorum kendime gecede aynı şekilde huzursuz geçti ve sabah eşim tam evden çıkarken bişey geldiğini hissettim birden yataktan fırladım eşime işe gitme suyum geldi dedim zaten ayaktaydım ve suyum akıyordu. Ne yapacağımızı bilemedik hastaneyş arayıp durumu izah ettim hastaneye gelin yatışınızı yapalım dediler 8.30 gibi hastanedeydik önce ntsye alındım sancım aşırı yoktu açılmam 1 cmdi doktorum 14.30 ile 17 arasında doğum olacağını söyledi ve sancı odasına alındım suni sancı verildi 3 cmken ebe duşa girmemi istedi ve 40 dk belki daha fazla duşta kaldım bu esnada hızla açılmam oldu duştan çıktığımda şiddetli bel ağrısı hissettim ve ebe çağırdım Açılmam 9 cm olmuş apar topar doğumhaneye alındım 2 yada 3 kez ıkındım ve evladım 12,25te kucağımdaydı 😊 doktor dahi şaşırdı aşırı hızlı olmuştu açılmam. Şimdi gelelim kendimce edindiğim tecrübelere
- kanama kontrolüm ameliyat önlüğümle yapıldı o nedenle geceliği sadece foto çekimi için kullandım pek gerekli değilmiş
- bebek küçük olacaksa hastane çıkış için yenidoğan kıyafet alınmalı 0-3 aşırı emanet duruyor. Benim bebeğiö oldukça küçük olduğu için prematüre giydirdim 2 haftadır.
- çok fazla kıyafet götürüp yük edilmemeli
- göğüs ucu yoksa içe dönükse mutlaka silikon meme ucu alınmalı
- biberon mutlaka alınmalı (hastaneye götürmeye gerek yok) dezenfekte edilmeli sarılık durumunda mama verilmesi istenebiliyor.
- Göğüs yaraları için mutlaka önceden kremler kullanılmaya başlanmalı, aklıma gelenler bu kadar sorusu olanları cevaplamaya çalışırım elimden geldiğince.
Sünnet konusuna gelecek olursak oğlum 15 günlükken yani 03.02 de sünnetini yaptırdım o güm bizim için zorluydu çünkü evladıma acı mı çektirdim düşüncesi benide babasınıda mahvetti ama sünnet gününğ atlattıktan sonra herşey yolundaydı gece için korkuyordum ama ağlamadı bile yavrum dikişleri duruyor tabi ki bakımı var ama acısı yok. Sünnet esnasında vicdanen rahatsız hissetsemde şimdi iyi ki yaptırdım diyorum pipisi iyileşti bile