Hiç aklima gelmezdi şuraya doğum hikayemi yazacağım vay be bende anne oldum çok şükür 😊3 akşam önce burda post açmıştım sancim var diye meğerse doğum başlamış 😊neyse kızlar herşey o gece saat 4 te basladi karnıma ve belime vuran agrilarla akşam 4e kadar idare ettim sonra dayanamayip hastaneye gittik ben gorumcem esim alttan muayene ettiler 2 cm açıklık varmis doktor eve yolladi git sancılarını evde çek ilk dogumun cok zaman alır dedi neyse gorumcemlere gectik ne olur ne olmaz diye akşam 9da sancilar sıklasti tekrar gittik hastanye yine 2 cm açıklık neyse yatis verdiler doğum katina ciktik koldan damar yolu falan eve geldi alttan muayene doktor geldi alttan muayene tabi ben her muayenede nasıl bağırıyorum ebelerin ellerini tutuyorum firca atiyorlar ama kimin umrunda o gece saat aksam 5ten diğer gün 2ye kadar sancı çektim neyse gelip gidip alttan muayene ediyorlar ama o kadar acı verdiki agladim nerdeyse her muayenede sancilari bana hep yatakta cektirdi ebeler mahfoldum en zoru oydu zaten sayamadim ama en az 15 yada 20ye yakin parmak yedim neyse kızlar benim açılma kesinlikle ilerlemiyor 4te kaldı en son suni verdiler suyumu patlattilar ama oda çok zordu benim için zaten suyumu patlattiklarindan sonra asıl sancilar geldi her sancida gorumcemin elini sıktim o olmasa halim harapti zaten neyse en son açılma 9 cm oldu ikinmayi falan gösterdiler nefesini içeri cekip kakani yapar gibi ikin dediler ama acidan ikinmak hic gelmiyor insanin aklına derken derken bir baktim bizim bocuk 3 ikinmada hopppp ebesinin kucaginda kızım ağladı ben ağladım o kadar zormus ki anne olmak gerçekten annemin kıymetini daha iyi anladim Rabbim hepinize sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin nsallah benim doğumum çok zor oldu su anda dikislerden zorlaniyorum göğüs ucum yok sutum hayla gelmedi ama pes etmedik emmeye çalışıyoruz daha doymadigimuz için mama takviyesi alıyoruz gelelim tavsiyelere
Kesinlikle hastane çantanızı kulaktan dolma bilgilerle hazirlamayin boydan lohusa takimi alin çünkü açılma varmi diye bakarken çok lazım oluyor bebeğe ne kadar yedek kıyafet alirsaniz alin bana çok aldirmadilar mahfolduk hastanede biberon kesinlikle alin süt gelmiyor çünkü başta kan sekeri düşmesin diye mama veriyorlar ve son olarak göğüs pompası ve silikon göğüs ucunu yaninizda bulundurun çok ihtiyaç oluyor bunlara ve sunuda ekleyeyim anneye 4 tane falan pijama takimi çünkü hastanede ne kadar kalacağınız belli olmuyor çok gelsede eve geri goturuyorsunuz zaten sorun değil aman kimseyi dinlemeyin dediğim gibi bizden bu kadar darısı tüm hamişlerimizin başına insllah