Cok uzatamayacagim malum bebegi yeni uyuttum hızlıca yazmalıyım 😝
Kızlar en önemli soyleyecegim şey KABİZ OLMAYİN!! Nasil olsa tuvaletimi yapabiliyorum deyip sert dışkılama yapmaya devam etmeyin, kabızinizin önüne geçin. Ve makat bolgesine sari kantaron yağı kullanın. Bunu mutlaka yazmak istedim çünkü dogum sonrasi hemoroidle uğraştım. Cok canımı acıttı. Hele ki normal dogum dusunuyorsaniz, asla kabizlihi hafife almayin, lifli beslenin, su icin, sari kantaron sürün.
UYUYUN. Booool bol uyuyuuun. ilk bebeginiz ise, bırakın işi gücü uyuyun, misafirlere ara verin, gezin tozun hatta SİNEMAYA gidin. cunku bebeginizi birakacaginiz kimse yoksa sinemaya epey uzun bir sure gidemeyeceksiniz 😔😕 Ve uyumak.. uzunca bir sure mumkun olmayacak.. Deliksiz pespese 3 saat uyumamisimdir 8 aydır siz hesap edin gerisini 😄
Bol bool SU iciin. Eger ki karninizda sertlesme, kasilma yasiyorsaniz, sebebi muhtemelen susuz kalmaniz. Catlamamak icin de su onemli.. Ben ayrica Lierac krem kullandim faydasını gördüm tavsiye ederim. Kremi Kalca ve Basenlerinize surmeyi sakın unutmayın!!!! ben unuttum çünkü sonuc husran 😄
Hicbir seyi kafaniza takmayin.. Esinizin telefonunu karıştırmayın. Kaynananizin laflarini duymayin. Gercekten ama gercekten stresli ve mutsuz bir hamilelik gecirirseniz bebeginiz de huysuz ve huzursuz bir bebek oluyor.. Ne kadar relax ve huzurlu olursaniz bebeginiz de oyle oluyor, denendi onaylandi.
Hurafelere inanmayin. Şöyle olursa kiz boyle olursa erkek, hepsi yalan. Cigere dokunursan gul koklarsan şöyle olur, palavradan öte değil.
Ve DOĞUM.. Normal dogum gerceklestirdim ve şunu söyleyebilirim.. Dogumu ACISIZ hale getirmenin bir yolu yok -epidural dışında-. Şöyle yapsam kolay olur mu boyle yapsam kolay olur mu.. Açın muge bozun dogumunu izleyin, kadin neler etti dogumum kolay olsun diye, neymiş bagirirsam bebegi korkuturum dogmaz diye bagirmadi ommm diye diye sanci karşıladı, sonuc = sezaryen 😄
Kendinizi sıkmayın yani, oluruna bırakın. Gunluk rutin yuruyusler, kendinizi zorlamadan yapilan egzersizler yeterli oldugunu düşünüyorum. Her sey olacagina variyor çünkü. Açılma Rahim yapiniza genetik olarak bagli bence. benim hızlı açıldı ozel hicbir şey yapmadım...
Kimseyle kendinizi bebeginizi kiyaslamayin.. Kimse kimseyle bir degil, Her sancıyi her vücudunuzda hissettiginiz yeniligi internette arastirmayin, cunku internette dogru bilgi bulmak cok zor, bosa strese girersiniz.. Suphelendiginizde doktora basvurmak en kesin yöntem.
Tecrubeli ve guveneceginiz bir doktor bulun, gerisini Allaha bırakın. Dogumda doktorun elindesiniz doktor secimi gercekten cok onemli..
Ve son olarak, yaptigim en büyük hata.. sanci geldiginde nefesinizi kontrol edin, avaz avaz bagarmak size hiçbir sey kazandirmaz, sancı gelince nefes alin ve sanciniz bitene degin pes etmeden ikinin. eger ikinmayi yarida keserseniz dogum uzuyor ve zorlaşıyor. Ama ne oluyor sonunda yine doguruyorsunuz Allahin izniyle bi sekilde..
Merak etmeyin bu gunler gececek, suan en guzel zamanlarinizdasiniz. Bu zorluk bitecek. Dogummus sanciymis hiçbiri gozunuzde buyumesin. Oluyor ve bitiyor oyle dusunun. Asıl zorluk sonrasında başlıyor. ANNELİK. Dunyanin en zor ama en guzel şeyi. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, umarim faydalı olur. Sormak istediginiz baska seyler varsa sorabilirsiniz..
Hepinizi Rabbim bir avazda kurtarsin..