Kızlar bugün sabah 9:15 de doğum yaptim.
Hazır bebisim uyuyorken bende kendime gelmişken yazayim istedim.
Dün hastanede normal kontrolum vardı. Ama sabah nişan gelmişti. Doktora söyledim alltan muayene istedi. Alltan muayenede 3 cm açılma olduğunu öğrendim. Doktor nst istedi ve yatış teklif etti fakat kabul etmedim. Dedim hocam ben bu sanciyla yatarsam suni sancıyı dayarlar. Aynen öyle dedi. Sancılarımı evde cekmeye karar verdim. Ece geldiğimde sancılarım zaten vardi hafiften şiddetlendi. Sürekli dk tuttum. Ama düzensizdi. Gece 12 den sonra 10 dk ardından 7 ve 5 dkda bire düştü. Sabah 5 e kadar evde bekledim. Sancılarım vardi ama yetersizdi bunu biliyordum çünkü ikinci gebeligim. Ama ikinci doğum olduğu icin hersey cok hızlı ilerleyebilirdi. Ve ben evde dogum yapabilirdim.😂 neyse gelelim asıl yere. Sabah 5 te kızımı annemle bırakıp kayinvalidemi alıp hastane yolunu tuttuk. Geldiğimde 5 cm acilma olduğunu ogrendim. Tabi hemen yatış verildi. Neyse üstünü değiş önlüğü giy derken saat 5.30 oldu. Nstye baglandım. Sancim yetersiz olduğu icin hooopp suni sancı 😱 her gelen bakıyor açılmaya. Bebeğim servikste kalmış kanala inmemis ve ebeler elleriyle ceke ceke getirdiler. Canımdan can gitti 😖 böyle bir acı yok ve bunu tam sancı gelirken yapıyorlar. Artik yalvardım nolur yapmayın diye . 6 7 8 9 cm derken ıkınma seansina basladik. Ebem o kadar iyi bir insandiki ,o kadar cok yardımcı olduki bana ben ıkındıkça o bebeği çekti. Tabi ben bu aralar yalvarıyorum nolur beni sezaryene alın diye. Ebem sürekli yaparsın kuzum hadi tatlim ilkini başardın zoru gitti azi kaldi hadi hayatim derken hep teselli etti beni. En son artık başının geldiğini hissediyordum. Ebem hemen diger ebe ve hemsireli çağırdı hadi çabuk olun geldi yoksa yatakta doğacak diye . Apar topar doğum salonuna ne oldugunu bile anlamadım. 🙂 götürürken de sakın ıkınma diye tembihlediler. Geldik masaya hadi kuzum derken 4 5 ikinmada kızım doğdu şükür. Doğar doğmaz cok şükür demişim. Benim dikiş işleri halledilirken hep ebemle sohbet halindeydim. Hatta bebegin eşini bile gördüm çıkarken 😂 vee bu kadar acının sonunda kızım saat 9.15 de dünyaya gözlerini açtı. Şuan yanimda mışıl mışıl uyuyor. Çektiğim acıları unuttum bile.. herkese hayırlı doğumlar diliyorum. Uzun oldu hakkınızı helal edin. Sormak istediğiniz bişey varsa severek cevaplarım 🙏🙏🦋