Hepinize merhaba arkadaşlar 🤗
Herkese çok teşekkür ediyorum öncelikle bu forumda bana destek olan çok anne oldu hepiniz çok sağolun. Doğum hikayem uzun spinal sezeryan oldum, en baştan bu bilgiyi veriyim🤗 03.02.2020 pazartesi günü saat 14:35te güzeller güzeli cennet kokulu ada kızım ile kavuştum, o kadar mutluyum ki bu cümleleri kurarken bile ağlıyorum... Evimize yeni geçtik ve ben kızıma baktıkça, hastanede doğum sırasında çekilen videoları izledikçe, meleğimi kokladikca bin şükür ediyorum Allah'ıma ve mutluluktan ağlamaya başlıyorum 💕 o kadar güzel kii sakın doğumdan korkmayın, sonu o kadar güzel bir şeyle bitiyor ki inanamıycaksiniz. Hemen hikayeyi yazayım,
Pazartesi günü doktor kontrolümüz vardı tam 40+1 oluyorduk ve doktorum 40 haftayı doldurduktan sonra beklemek istemediğini söyledi, zaten surekli riske atmak istemiyorum diyordu. Bebeğimizde çok sağlıklıydi şükür topaç bir kız en son 39. Haftada 3780 ölçtü kilosunu 😍 neyse 40. Haftama kadar çatı muayenesi yapmamıştı doktorum ve o gittiğimiz kontrolde yapacağını söyledi, ve yaptı benimkisi hiç acımadı kızlar aslında şöyle oldu biz kızımı normal beklediğimiz için rahim ağzına baktı direk ve bebek hala çok yukarıda ve rahim agzin bırak açılmayı yumuşamamış bile dedi 😔 böylelikle çatı muayenesi yapmaya gerek kalmadı sanırım ki direk bitirdi muayeneyi ( zaten biraz gergindim yani hayatımda ilk defa çatal denen koltuğa oturduğum için 😆) sonrasında o gün spinal sezeryan kararı verdik , aslında normal çok istiyordum baya çalıştım yoga yürüyüş pilates yaptım evde paso ama 40haftada hala birşey yok yumuşama bile yok! 🙄 hayırlısı dedim ve yatış için hastaneye geçtik eşimle, insan ister istemez çok geriliyor bende çok gerildim. Hastaneye vardık herkes çok ilgiliydi yatış işlemleri derken odama çıktım falan , sorna ebe elinde sonda ve damar yolu açmak için gerekli iğne ile geldi odama 😣 rica ettim sondayi spinalden sorna takabilirmisiniz diye sağolsun hemen tamam dedi , sonrasında damar yolumu acamadi damarlarım ince olduğu için biraz canım acidi, iyiki sondayida takip seni zorlamadik iyice dedi kendisi 😆 doktorum beni dört beş gibi alacağını söylemişti ameliyathaneye, biz odayı süslüyoruz fotoğraf video çekiyoruz flan derken birden odaya kocaman bir sedyeyle bir adam girdi saat 14:20 gibi ve beni almaya geldiğini , doktorumun ameliyathanede beni beklediğini söyledi herkes şok tabi, bana bı inme indi orda ama kimseye çaktırmadim tabiki 😁 eşim hemen doktorumu aradı evet dedi alıyoruz damlayı , sonrası bir curcuna oldu herkes bı heycan , ben sedyeye çıktım o sırada ebem geldi saçımı topladı ben aptal gibi oldum çünkü 😊 derken bı anda odamdan çıktım ve asansörün önünde beklerken eşim koşarak geldi ikimizde ağlamaya basladik, öptü beni seni çok seviyorum bekliyorum sizi sakin ol sakın korkma dedi ( sanırım 🙄) sonrasında asansör açıldı beni aldılar ve benim için işin en zor kısmı başlamış oldu, SAKİN OLMAK. Hayatımda ilk defa ameliyathane görecek olmam, kızıma kavuşmanın heyecan ve özlemi falan derken aynı anda bir sürü duyguyu yaşıyorsunuz. Ameliyathaneye girdim herkes çok şen şakrak toplamda 4 kişi birde ebem vardı yanımda ( ikisi anestezisyendi sanırım , birisi doktoruma yardım eden diğer bı doktor abla birde bı tane daha abi vardı oda sanırım ameliyat malzemelerini falan hallediyordu orda) neyse herkes gülümsüyor bana hoşgeldin falan diyolar bende korka korka gülümsedim ama tek amacım kendimi sakin tutmaya calismakti o arada. Sonra ameliyathaneye getirildigim sedyeden inip masaya çıktım normal oturdum masaya, bana bebeşin göbek adını sordular bende karar vermemiştim hep beraber göbek adı düşünmeye başladık 😆 anestezi uzmanına soruyorum göbek isim koyarken dikkat etcek birşey varmı diye 😆😆😆 oda cevap veriyor bana kıyamam " yoo benim bildiğim yok ' falan dedi😆 neyse ismim damla olduğu icin doktoruma yardım edecek diğer doktor abla bana yağmur nasıl diye sordu, bende hemen tamam dedim 💕 sonra ameliyat masasında kambur bir sekidle oturdum ve iğne yapıldı, o sırada bütün aşamaları anestezi uzmanı söylüyor bana, ilk önce steril etti belimi, sonra eliyle bı muayene etti, hatta iğneyi yaparken bile söyledi sakin ol urkme dedi benimle sürekli konuşuyorlar yani👍 sonra 15 sn bekledim ve tamamdır hadi bakalım hızlı hızlı yat dediler bana ben o sırada ayaklarıma sicak gelmesini karınca gelmesini bekliyorum buradan hep öyle okumuştum gercektende öyle oldu uzandım hemen bacaklarım belim sıcacık olmaya başladı çok farklı bir his siz sadece sıcaklık hissediyorsunuz arkadaşlar ve hatta hissetmeye devam ediyorsunuz sanki bacaklarınızı gibinize geliyor ama size öyle geliyor😆 aslında his anında kayboluyor, beni yatırır yatirmaz sonda takmak için bacaklarımı kivirdilar onu hissettim ve şey dedim içimden daha uyuşmadim tam ama neyse hadi taksinlar birşey demiyim diye içimden gecirdim ama.oyle bı dünya yok tabi, aslında uyuşmuş heryerim sonrası hiç mi hiç hissetmedim sanki birisi vajinama miniminnacik dokundu gibi oldu , o olayı yaşayınca dedim tamaaaaam ben gitmişim sakin ol damla hissetmiyorsun aslında sana öyle geliyor diye kendimi sakinleştirdim o arada beni batikonlamaya steril etmeye başladılar bütün karnıma bacaklarıma sürmüşler ben çok hafif dokunuş hissediyorum sadece , bu arada benim girdiğim ameliyathanede yan tarafta bir dolap vardı ve o dolapta cam vardı ve yansimam görünüyordu o sırada gördüm batikonlu kendimi ama hiç korkup gerilmedim sonrasında o kadar çok kumaş attilarki üzerime o dolap kapandı gitti,gitmeseydide asla bakmazdim zaten hatta başımdaki kıza söylerdim. Neyse doktorum geldi bana şey dedi ben sana merhaba demeden baslamiycam tamam mı merak etme dedi😊😊 sonrasında hazırlandı derken başımdaki kız benimle konuşuyor o kıza hemen sordum " ben dokunmalari hissedicem aslinda sarsmalari cekistirmeleri falan ama acı agri olmicak dimi" dedim " aynen öyle sakin ol hiç acı olmicak aynen senin dediğin gibi olcak dedi " bana , anlatıyor neler olduğunu doktorumun önlüğünü giydigini, eldivenlerini giydiğini flaan sonrasında doktorum bana merhaba dedi 😁 ve bismillah diyerek kendimi tamamen bıraktım o sırada konuşmaya başladı doktorum benimle hazirmisin çok az kaldı kavuşmaniza diye ama ben cevap verdim mi hatırlamıyorum birşeyler söyledim galiba, 3 dakika sonra falan doktorum merhaba bakalım falan dedi ben anladım geldiğini melek kızımın, bu sırada derin nefes alıyorum ve dua okumak aklıma geldi bende okudum bu üç ddakka içinde baya derin nefes dua derin nefes dua sonra ağladı aşkım kızım, bende hemen ağlamaya başladım. İki dakika kadar bekledik kordonu hemen kesmedi doktorum kan akışı dursun diye bu sırada kızımda baya yaygara kopardi bı tanem benim. Kızım doğar doğmaz ben direk annem diye ağlamaya başladım kizlar... Allah sizede yaşatsın. Sonra merhaba dedi doktorum sonrada bir tane buruşuk sürat ama nasi güzel nasi güzel bı görseniz allahimmmm😍 o an hayatımda verdiğim en doğru karar dedim. Sonra giydirmeye götürdüler kızımı o sırada benim midem bulandı oksijen koklatip hemen seruma biseyler kattı başımdaki kız. Buradan okuduğum hikayelerden midemin bulamasina hazırlıklıydim zaten. O sırada başımdaki kızçe bana aldığın spinal ilacindan dolayı bu aşamalarda ya midesi bulanıyor annenin yada kalp atışlari yavaşlıyor bilgisini verdi bana, ikiside başınıza gelirse sakin korkmayin, herkes çok profesyonel ve hazırlıklı unutmayın. Sonrasında kızım geldi yine yanıma giydirmisler, ilk defa o zaman cennet kokusunu bende kokladım, dünyanın en güzel kokusu tarifi yok. Öptüm tontiş dudaklarından yanaklarindan, sonra ebem usumemesi için ameliyathanede babasına gotureyimmi diye sordu bende dedim babasi çok merakla bekliyor onu gotur dedim ve gittiler. Sonrasında ben kapattım gözlerimi ve rüyalara daldım. Çok sıkıldım sanki baya yattım gibi geldi bana arkada Candan Erçetin gamsız hayat caliyor 😆 sonra doktorumla yardımcı olan abla konuşuyorlar kendi aralarında güzel oldu falan diye 😁 ( hani güzel kapattık anlamında falan herhalde) ay dedim bunlaridami duyacaadimmmm, kendimi çok aciz hissettim o ara neyse ... doktorum gitti iyi işti arkadaslar kolay gelsin falan dedi ekibe gülesim geldi o ara ondan sonrada en fazla 10 dk yattım masada bant yapistirdilar bı sürü gazlı bant gibi benimkisi dikişmiş arkadaşlar bu arada yapıştırma değil. Kendi krndine eriyen dikişler. Sonra üstümden çarşafları falan aldılar derken beni yan tarafa sedyeye geçirdiler üç kişi benden sadece başımı kaldirmami istediler ben bu arada hiç etrafa bakmadim sadece yanındakilerin yüzüne falan baktım ama.tabi benim önümü açana kadar her şeyi toplamışlar 😊😊 resmen göğüsümden assagimi hissetmiyordum o ara ve bende baya uyuşuktum genel olarak, vücuda giren ilaclardan sanırım. Sonrasında asansöre bindim yine çıktım odamın olduğu kata bütün ailem beni karşıladı büyük bı heyecanla hepsinin gözleri yaşlı kıpkırmızı olmuş herkes ağlamış kızımı görünce 💕 koşarak eşim geldi yanıma ben eşimi goruncede ağladım çünkü onu ilk defa baba olarak gördüm çok duygulandık ikimizde, kızımızın ne kadar güzel olduğunu söyledi bana o zamanları hayal edince yine ağlayasim geliyor ama mutluluktan. Herkes kızımın ne kadar güzel olduğunu anlatıyor bana, çok güzel anne oldun falan diyolar o kadar güzel bir andı ki. Sonra herkesi dışarı aldılar ben ciplaktim çünkü ıslak mendil istediler ebem ve hasta bakıcı beni güzelce sildi ustumu batikonlu olan yerleri falan her yeri işte vücudumu sildiler ben o sırada tavana bakıyorum beni dümdüz yatırdılar çünkü bacaklarımda 0 his hatta bacak değil göğüs altından parmak ucuna kadar diyebilirim. Neyse bunlar beni siliyo ben bakmıyorum derken bı sağ çevirdiler beni komple bende elimle tutundum yataktan yardim ettm sonra bı kerede komple sola çevirdiler o sırada bacaklarımı dümdüz ve kütük gibi hissediyorum ben o sırada gözüm aşşa tarafa kaydı bı baktım bacağımın biri kıvrık diğerinde yamuk duruyo böle , yani ben düz hissediyorum ama oysaki olay öle değil çok tuhafıma gitti bu durum oha dedim içimden. 😆 . Neyse çok uzattım biliyorum ama hiçbir ayrıntıyı atlamak istemedim🙏 hemen kızımı emzirdim kızımda tuttu mememi şükürler olsun, sonrası bayram havası gibi oldu ağrı hissetmeme izin vermeden ağrı kesici iğne vurdu hemşireler günde 3 adet ağrı kesicim vardı sabah öğle akşam birde bı serum taktılar oda ağrı kesiciymis sabaah anca bitti çok yavaş verdiler vücuduma. Yavaş yavaş bacaklarıma his geldi sonra ameliyat yeri ağrımaya başladı çünkü kum torbası koydurdu doktorum daha ameliyahanede koymuşlar. O sırada ilk ağrı kesicim vurdular bacaklara tamamen his gelince yani . İlk ayağa kalkışa kadar yaklaşık 8 saat kum torbası ile yattım. Canım biraz acıdı ama içimin temizlemesi için çok iyiymiş ondan bende dayandım diyebilirim ama ağrı kesiciyi vurunca kum torbası hiç canımı yakmadi. Bu arada hemşire bı kere geldi ve göbek deligimin hemen altından rahmime bastırarak masaj yaptı o en acı verici şeydi benim için ama dişimi sıktım, kanamami sürekli kontrol ettiler ve bu şekilde üç kere sanırım rahmime masaj yaptı hemsire , şu anda kanamam baya az. Herşeyin üstesinden gelebiliyorsunuz kızlar öyle bı güç geliyor ki size bebeğinizi kucagniza alinca, yada bana öyle oldu en azından. 💪. Size tavsiyem çok güçlü olun, doğumun her türlüsü zor inanın bana. Benim doğum hikayem bu şekildeydi baya ayrıntılı oldu, banada anı kalmasi için bu şekilde yazmak istedim. Bebeğim 3 günlük ve onu öyle bir seviyorum öpüyorum ki çok güzel bişey çünkü benimm..😁 3 gündür adam gibi uyumadım, bu gün bebeğimin çok gazı oldu anlamadığım bir şekilde gaz yapacak birşeyde yemedim ve sadece anne sütü Alıyor. Bu kdr küçük bebekte gaz sizce normal mi ? İnşallah çok uzun surmez bu sancı zamanları çünkü ağladıkça içim parçalanıyor... Happymomda son zamanlarim, bende happy kidse geçiyorum artık mezun oldum çok mutluyum. Allah herkese bebeğini herşeyden önce sağlıkla kucağına almayı nasib etsin, bol sütünüz olsun taşsın inşallahhh 🙏🙏🙏 dilekleri ile sizlere veda ediyorum, herşey için tekrardan çok teşekkürler hoşçakalın 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🍀