Merhaba sevgili anneler.. Şeker yüklemesini her zaman gerekli ve hakkındaki tartışmaları yersiz bulurdum. Vaktim geldiğinde oynaya zıplaya teste gittim. Çıkmayacağına emindim. Çok az kilo almıştım, ailemde şeker öyküsü yoktu, bebek en son 23. Haftada vaktinde gidiyordu. Peki ne oldu? Testte çok rahattım hiç zorlamadı beni 75 lik içecek. Ancak sonuçlar öyle demiyordu.
açlık 97
1.saat 146
- Saat 133
doktorum hiç beğenmedi. Ama 10 gün diyet yapalım dedi. 10 gün diyet yaptım, yeniden açlık tokluk kan verdim.
açlık 99
- Saat 126
....yani tokluğum güzel bir seviyeye gelmişti ama açlığım değildi. Dikkat etmeme rağmen çıkmıştı. İnanılmaz üzüldüm ve ağlamaya başladım. Oğlum 29+5 kilosu 1521 gram boyu 37 cm. Kilosu bi tık fazla boyu sanki kısa. Eşim 1.87 boyunda ben ise 1.67 yim kısa da değiliz. Ben buna üzülürken doktor Matofin yazdı. Sabah akşam 500 mg yemek aralarında kullanmam için. 20 gün sonra tekrar bakıcaz şekerine dedi. Glifor un muadili bir ilaçmış . Ancak çok korktum ilk kez. İlk kez hekim önerisi olmasına rağmen kararsız kaldım. Gestasyonel diyabet yani gebelik şekeri çıkıp, insülin direnci yaşayan ve matofin/ glifor kullanan gebeler var mı? Ne yapmalıyım..