Merhaba kızlar
Bazılarınız beni tanıyabilir hamileliğimin ilk haftalarında bayağı soru sormuştum. Hamileliğim normalin dışında çok güzel geçti Yani hiç bulantım halsizliğim aşerme Olmadı. 37. haftaya kadar çalışma hayatıma devam ettim. 36. haftamda şiddetli ishal sebebiyle 2 gün acilde serum yedim. Doğal olarak vücudum çok fazla su kaybetti.
Daha sonra bunun üzerine grip oldum. Kendi doktorum ça gittiğimde Bu sebeplerden suyumda azalma olduğunu gözlemleyeceğini söyledi. Bu beni biraz korkutsada sürecim sakince takip edildi. Suda azalma olunca doktorum çatı muayenesi istedi
Aslında burada ve internette okuduklarımdan dolayı Korkuyordum ya bebeğime zarar gelirse diye. Fakat inanın hiç korkulacak birşey değil rahat ve sakin olursanız herşey güzel ilerliyor ve çabuk bitiyor.
Daha sonra tam 39 haftalık muayeneye gittiğimde suyumda ciddi azalma gördüğünü ve artık bebeği riske atmayalım sen git seni muayene edecekler ve birşey takılacak yarın sabah gel dedi.. Muayene sonrasında o takılan ip gibi aslında ben ayakkabı bağcığına benzettim😂😂 takıldı ve eve gittim takılan şey açılma sağlayan birşeymiş. Herşey normaldi ama biraz zorlandığı için ağrı olmuştu. Gece şiddetli bir zonklama ile tekrardan acile gittim. Ve yine muayene açıklık 2 cm gece 12 de yatışım yapıldı. Sabaha kadar hast dinlendim fakat 3 saatte bir muayene edildi artık sürekli olduğunda evet canım fazlasıyla yanmıştı ve istemiyordum 😶
Sabah olduğunda hala açılma2 cm olduğu için bana suni sancı takılacağını söylediler. Ve suni sancı takıldı. Öyle yürüyüş VS ile geçiyor zaman henüz birşey başlamamış.
Daha sonra saat 12 de doktorum geldi ve muayene etti o bağcık gibi😂 olan şeyi çıkarttı ve o sırada suyumu patlattı tabii benim sancılar başlamıştı yavaştan...
Daha sonra sancım arttığı için dayanamayıp anestezi doktoru ile görüşmem sonucunda epidural istedim. Epidural saat 2 de yapıldı ve beni 1,5 saat dinlendirdi mayıştım yattım. Sonrasında hastane koridorlarında yürüyüş yaparken bir sancı başladı nerden bilebilirdim epiduralin etkisinin geçeceğini.. Ben herşey o mayışıklık ile olacak hiç acı çekmeyeceğim sanıyordum. Bilseydim asla yaptırmazdım Epidural iğne acısı yaşamazdım
Ama çektiğim acı öyle böyle değil tabi epidural sonrasında açılma 5 oldu ve kaldı.. Pilates topunun üzerinde bas bas bağıra bağıra sancı çekerken ebe karşımda sadece telefonu ile meşguldu. Soğukkanlılık böyle birşeydi sanırım. Ve benim çığlıklarım kapıdaki annem ve eşime anne beni neden yalnız bırakıyorsun hayatım lütfen gel birşey yap..
Alttan muayeneden canı yanan ben artık beni muayene edin nolur açılmıştır diye ebeye yalvardım ve gittiğimizde 8 olduğunu söyledi bu şekilde yarım saat daha devam etti. Benim şiddetli sancılarım... Bu sırada yürüyüşlere devam ama ne sancı.. Yine yalvardım muayene için ve gittiğimizde açılma 10 olmuştu ve beni saat 5 de doğum haneye aldı. Ve cumartesi günü olduğu için doktorum evindeydi. Henüz doktor gelmedi ve ağrıdan sancı dan kıvranıyorum. Doktorum tam 45 dakika sonra geldi... Ve işte o süreç başladı gerçekten zorluydu o an anladım cennet annelerin ayakları altındadır lafını..💜 O an anladım annemin kıymetini ve 24 yaşında olup ilk doğumum olmasına rağmen denilenleri uygulamakla birlikte akşam üzeri saat 6:23 de prensesim kucağımdaydı. Öyle muhteşem öyle güzel bir duyguydu ki tarifi yok.. Misler gibiydi ağlayarak içimden bu benim kızım mı diyordum. 🌸💜 Kızımı kucağımdan alıp giydirdiklerini izlerken canımın ne kadar yandığını tamamen unutmuş ve kızıma odaklanmıştım. Daha sonra odamıza çıktık ve 3 kişilik hayatımız 👨👩👧 işte şimdi başlamıştı şuan tam 18 günlük olduk ve şükürler olsun ki yanımda mışıl mışıl uyuyor mis kokulu kızım.. 🌸 🌸Ve herkese tavsiyem yapabileceğinize inanıyorsanız normal doğum yapın sonrasında hayatınız kolaylaşıyor kendi ihtiyaçlarınızı görebiliyorsunuz.. 🙏
Sizlere nacizane tavsiyem doğumun son aylarında grip olmamaya çalışın hasta kişilerden uzak durun çok zorlu süreçti..
Kızlar benimde doğum hikayem böyle Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin.. 🙏