Cz34 Yaseminturan_ annende babanda şeker yoksa kendi ailende genetiklikten geliyormuş için rahat olsun yoksa öyle birşey 😊
Yaseminturan_ Cz34 yok çok şükür ya bana kalsa ben öyle abartı kilo da almadım 6.aydayım 6 kilo aldım bebeğimin kilosuda haftasıyla uyumlu bir hafta önde o da normalmiş ama doktor ve hemşire hızlı kilo alıyorsun dedi anlamdım gitti şekerden şüphelendik dedi e bide kuzenimde arkadasımda da cıkınca insan endişeleniyor onun için ben tedbirimi alayımda gerisi Allahtan diyeyim 😊
Cz34 Yaseminturan_ benim suyum fazla diye şeker testi yapıldı 😊 şüphelenildi benimkide 1 hafta önde diye baktık birşey çıkmıyor kilolu bi bebek haftasına görede her zaman öyle oldu şimdi 2 kg bakalım daha 1 bucuk 2 ayda ne kadar alıcak 😂
Sherylady Kbr2301 tabi ki kararınız ve fikrinize saygım var ama bu öyle şeker zaten yemiyorum ben dikkat ediyorum diyebileceğimiz birşey değil. Gebelikte normal bir insanın yaşamsal fonksiyonları aşırı değişiyor. Bırakın baklavayı böreği havuş patates muz ve yediğiniz bir çok sebzede şeker var. Benim ailemde bile şeker geçmişi yoktu keza benimde öyle. Kilom boyum gayet normaldi. Ama gebelikte gebelik şekerim çıktı. Üstelik hamileliğimin başından beri diyetisyenle kontrollü gitmeme rağmen. Programıma uyup egzersizlerimi yapmama rağmen. Dediğim gibi yinede tercih sizin tabi ama anlattıklarınız gibi sebepler şeker yüklemesi yaptırmamak için kesin şeyler değiller 😊
Kbr2301 Sherylady şöyle söyleyim belki tam okuyamadınız açlık tokluk şekerim düşük çıkıyor sınırın dahi altında gözlerim kararıyor şekerim düşünce bu durumdada doktorum dahı gerek gormedı zaten bunu anlatmak ıstedım bu durumda tabıkı gerek yok o kadsr sekerı vucuduma almama ama en ufak bır suphe goruluyorsa doktorda onerıyorsa zaten yapılmalı doktora hayır ben ıstemıyorum denmemelı onerıyorsa vardır bır suphesi🙂
Dua38 Yaseminturan_ Aynen öyle cnm hiç bir anne çocuğuna zarar gelsin istemez evlatlarmz için en iyisini yapyoruz
Bugleminannesi Yaseminturan_ var öyle bu grup herşeye ne gerek var diyolar 😀 gerek olmasa neden istensin.
Sultan1903 Yaseminturan_ Yaptırmamazlık yapmayın bende yaptırdım,bebeğe bir zararı yok onun, sadece o glikoz midemi çok bulandırdı, şekerim sınırda çıktı, dikkat etmeye çalışıyorum.bilmemek daha kötü, gerekiliyorsa yapılmalı,
Zehra1630 Yaseminturan_ ben daha dün yaptırdım hiçbir şey olmuyor merak etme👍Şekerimde normal zaten bir şey çıkmadı doktorlar iyisini bilir
Pembepanterr Yaseminturan_ ben yaptırdım şahsen insanlar artık ıce tea kola fanta meyveli gazoz içiyor onlarda zarar baklava ne biliyim künefe bunlar hep aşırı şekerli şeyler ama yiyip içiyor iş şeker yüklemesine gelince zararlı deniliyor iki görüşe ayrılmıs bu konu ama dediğiniz gibi eğer şekeriniz varsa bilmeden daha çok vücuda şeker girmesi bencede daha zararlı
Pembepanterr Esraguvennn ben şeker yüklemesi yapacağımı bilmiyorumdum o hafta bi şişe evde sıktıgım portakal suyu içtim cikolata yedim bide 😂😂 açlık tokluk bakıldı ona rağmen şekerim çıkmadı ölçen kişi bile alay etmişti şakalaşmıstık 😂😂😂😂
Babyone Yaseminturan_ canm cunku etraf dıplomasz doktorlarla dolu herseyı cok ıyı bılıyolar. Malesef ulkemızde doktora guven de ortada. Ben testı yaptrdm. Normalde ye ye cocuk kılo alsın dıye baklavaları pastaları gotur dıyen kısıler cok zayfsn bebek kılo almaz dıyen kısıler seker testıne karsılar. Cehalet baska hıc bısey degıl. İçecegın 75 mg bı seker oda meyvelı gazozdan farksz . Emın ol gun de kat kat faxlasını tuketıyoruz. Testı yaptırıp önüne bak kımseye kulak asma 👍
KubSav33 Yaseminturan_ bende anlamiyorum gercekten seker yuklemesi yapilan sey o kadar doz olarak az veriliyor ki hele benim doktorum tek seferlik ac iken yapti yani bu verilen doz emin olun gunluk yedigimiz tatli dozundan azdir yani ve seker yuklmesi olayini ben arastirmistim yani guvendigim bi kac doktoruma danistim bi cok seyi onceden bilmek adina seker yuklmesi yaptirmak dogru bence
KubSav33 Yaseminturan_ bende anlamiyorum gercekten seker yuklemesi yapilan sey o kadar doz olarak az veriliyor ki hele benim doktorum tek seferlik ac iken yapti yani bu verilen doz emin olun gunluk yedigimiz tatli dozundan azdir yani ve seker yuklmesi olayini ben arastirmistim yani guvendigim bi kac doktoruma danistim bi cok seyi onceden bilmek adina seker yuklmesi yaptirmak dogru bence