39+0 daydım hatta buraya doğum sancısı nasıl oluyor diye yazmıştım. 4 günden fazla olmuş nişanım gelmişti açıklığım 1.5 cmdi. Eli kulağında diyordum ama anlayamam diye korkuyordum ki bence anlayamadım da 😅 sabah kuyruk sokumunda ağrı hissettim ve ishallik vardı kasıklarımdaki sancı ishal sancısı diye düşündüm hep duş aldım acaba düzenli mi sancılar diye bekledim tam düzeni yoktu ağdı arada şiddetleniyordu ama hafifti. Akşam vakti sancılar düzenli olmaya başladı doktoruma mesaj attım bi muayne olmam gerektiğini söyledi doktorum 1 saat uzaklıkta eşime dedim gidelim olursa olur olmadı içimiz rahat eder her şeyi aldık nolur nolmaz diye ve gittik ebe muayne etti açıklık 2 cm hala ama rahmin çok yumuşamış bence olur bugün dedi. Yatışım yapıldı. Serum taktılar muaynede bebeği kanala çevirdi doğru girsin diye ve sancılar artmaya başladı akşam 11 de gittik gece 3 e kadar sancılar artmaya başladı ama ben hepsinde yürüdüm çömelirim pilates topundaydım gece 3 suyum geldi açıklık 3.5 cm sabah olur dendi ve sancılar daha da şiddetlendi sabah 5 te sancılar çok fazlaydı ben hatta herhalde 8 oldu biraz daha dayanırsam doğuma giderim diye düşündüm ebe baktı ben suratından anladım açıklık aynı mi dedim evet dedi 3 buçuk saatte hiçbir ilerleme yok ve benim sancılarım çok şiddetli eve hatta işte bu doğum sancısı dedi bu sancıyla doğum olacak dedi açılma ilerlemeyince ben çok korktum kordon var mıydı diye sordu ebe bilmediğimi söyledim ama çok korktum her şeyi yaptım normal doğum için aylar öncesinden hazırlandım ama nasipte yokmuş saat 7 de sezeryana alındım spinal olarak gerçekleşti Allaha şükür kızım sağlıkla doğdu en çok onun için korktum rabbim herkesin evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 😊