Ayse_ONAL68 ben de 35’teyim, hazırladım çantamı çok şükür. Erteleyip duruyordum bir sabah adet sancıları gibi ağrım olunca korkuyla hazırladım resmen🙈 Şöyle oldu çantam:
Bebek için:
1-İlk kıyafet paketi: Tulum, kısa ve uzun kollu body, patikli alt, yelek, iç zıbın, şapka, eldiven, çorap, ağız mendili, 1 numara bez, penye battaniye (File bir valiz içi organizer’a koyup hemşireye verilecek diye yazdım bu pakete, kendimde olmazsam refakatçim kolayca bulup versin)
2- Yedek kıyafet: 2 adet alt-üst takım, şapkası, eldiveni, çorabı, bodysi, ağız mendili şeklinde takım yapıp ayrı ayrı paketledim, kilitli büyük buzdolabı poşetiyle.
3- Yedekler: 2-3 tane body, çorap, eldiven, 4-5 ağız mendili
4- Bir kalın battaniye, bir pazen battaniye, iki müslin battaniye
5- Bakım malzemeleri: Pişik kremi, 10 adet 1 numara bez, alt açma örtüsü, ıslak mendil, temizleme pamuğu, kirli poşeti
6- Cam biberon, emzik
Kendim için:
1- İki takım gecelik, bir takım alt üst pijama, polar sabahlık
2- Havlu, havlu kağıt, ıslak mendil
3- Ortopedik hastane terliği ve havlu terlik
4- 2 adet emzirme atleti, bir tane emzirme sütyeni, 3-4 tane iç çamaşırı, büyük boy ped, bir paket orta boy Depend, ince ve kalın çorap
5- Sehahat boy şampuan, diş macunu, diş fırçası, duş jeli, nemlendirici, göğüs ucu kremi, göğüs pedi, gümüş kapak, birkaç makyaj malzemesi, deodorant, ıslak mendil, mini tarak-ayna, lohusa tacı
6- Göğüs pompası
7- Çıkışta giymek için bir takım temiz kıyafet
Böyle yaptım kızlar, bir orta boy valize bir bölmesine bebeğiminkileri, diğerine kendiminkileri koydum. Bakım malzemelerimi, dependi ve terliğimi de anne-bebek çantasına koydum, hastanede hemen lazım olacak olanlara kolay ulaşayım diye, giderken bu çantaya cüzdanımı ve birkaç atıştırmalık da atarım diye düşünüyorum.
Nasıl sizce, eksik fazla bir şey var mı🤷♀️