Hanımlar forumda çok karşılaştığım bi konu hakkında konuşmak istiyorum. Kim kaç haftada kaç kilo aldı gibi sorular cok sağlıksız ve yanlış. Çünkü;
1-Alınan kiloların azlığı çokluğu annenin gebelikten önceki BKI dediğimiz beden kitle endeksiyle karşılaştırılıp öyle yorumlanması gerekir. Kimi anne vardır gebeliğe BKI 35 ve üstü başlamıştır böylelerine mümkünse hiç kilo almamaları tavsiye edilirken BKI oranı 25 ve civarı olan annelerin 9-12 arası kilo almaları normal karşılanırken Düşük beden kitle endeksine sahip anne adaylarının ise 16-20 kiloya kadar kilo almaları hos karşılanabilir. FAKATT! :
*Kimi anne vardir gebelik boyunca sadece 7-8 kilo alır ama çocuğu 3-3.5 kilo doğar gerisi plasenta amniyon sıvısı vs. Olur yani Aldığı tüm kilolar bebeğe yarar şekilde alınmıştır.
- Kimi anne vardır 15 kilo aldığı halde çocuğu 3 kilo bile yoktur. Değerleri sağlıklı değildir vs.
Bunun tam tersini de düşünebiliriz Anne gebelik boyunca az kilo aldım diye sevinir ama Sağlıksız beslenmiştir hemogram biyokimya değerleri kötüdür ve bebeği de düşük kiloyla doğmuştur ya da anne 15-20 kilo almıştır değerleri de cok iyidir çocuğunu da iyi beslemistir sporunu yapmıştır sağlıklı gidalar tuketmistir ve guzel nur topu gibi bir evlat doğurur.
Özetle demek istediğim Aldığınız kiloları haftanızla ve başka annelerle kıyaslamadan önce Gebelikten önceki halinizle ve gebelik esnasındaki kendi-bebeginizin değerleri ile kilosu ile gelişimi ile karşılaştırın. Bu sizin için daha sağlıklı olur.
Ne hiç kilo almadım diye sevinin ne de çok kilo aldım diye üzülün. Aşırı komplike bir durum söz konusu olmadığı müddetçe BKI ortalamanıza göre almanız gereken kilodan -/+ 3 Kilo almayı mazur görün. Yeter ki sporunuza ve dengeli saglikli beslenmenize ve degerlerinize dikkat edin. Gerisi doğumdan sonra düzenli programlarla gidilecek basit bi kaç kilo sadece..
Sağlıkla kalın ♥️🙋♀️