Biraz uzun olabilir ve tüm gerçekliğiyle anlatıcam çünkü ben bu şekilde olan hikayeleri daha rahatlatıcı buluyorum şahsen rahat doğumları okudum hep o agrı girince bune dedim ☺️40.haftama girdigimde eşimle kontrole gidicektik denk gelmişti evi toparladık beraber gitmeden de ablama kahvaltıya gidicektik giderken yolda Bana birden 4 ve 5 dk da bir sancı girmeye başladı gaz sancısı gibiydi ilkten takmadım ama baktımki düzenli giriyo yok dedim birden bu kadar hızlı başlayamaz ablama geçtik baya geç olmuştu 1 geçiyodu sanırım kahvaltıya tam oturduk yiyemedim dedim gidelim bi ne var ne yok bu kadar hızlı geliyo sancı birazda agırlaşmıştı neyse öyle yola çıktık tekrar yoldada üçe bile indi o kadar sıklaştı ama dayanıyorum tabi öyle agır değildi hastaneye gider gitmez açıklığıma baktı doktor ve 5 cm olmuşsun doğumhaneye gönderdi hemen samcı çekmem için şok olduk tabi eşim beni bıraktı direk annemi almak için gitti o sırada ben birazdaha sancı çektim annem geldi 15 dk kadar çektim çekmedim hala çok agır değil sancılar tabi tekrar açıklıgıma baktı ebe ve 7 cm dedi şok oldum tekrar hızlı gidiyo diye sonra tabi artık birazdaha agırlaştı artık agrı girdiginde sadece öylece duruyodum hareket edemiyodum ayakta refleks olarak ayagımı ritmik olarak yere vuruyodum sancıdan o iyi geldi bana ama bagırma falan yok tabi nefes alıp vermeye çalışıyorum sakince bu arada 7 cm den sonra sancı tabiki çoğaldı ama bagırıcak değilde ıhlicak şekilde yani benim canım tatlı değildir o yüzden çok şükür rahattım ondan sonra 20 dk oldu olmadı bi muayene daha birde sancı geldiginde söyle diyo o an bakıyo açılmaya o can yakıyo tabiki ama kesinlikle rahat olun kendinizi sıktıgınızda iyice agrı oluyo 9 cm demezmi 😳 bir şok daha ne kadar hızlı ilerliyodu süreç 9 cm deyken bebeğin suyu patlamadıgı için bekletti patlatması için tabi o sıra agrılr arttı baya ama hala çok öyle bagırcak kadar değil ıhlama şeklinde. Daha sonra ebe geldi tekrar suyumu patlatıp doğumu başlatıcaz dedi bu andan sonrası benim için çok zordu suyumu patlattı temiz dedi pislememiş bekliyelim biraz ıkınma hissi gelince söyle dedi ve o an bir sancı girdi malesef ki tutamadım kendimi suyu patlattıktan sonraki sancılarda istemsiz bagırdım hep çok fenaydı benim için ıkınma hissimde gelmedi uzun süre artık çatala alıcaz dediler doktorum geldi bana lavman yapmamışlardı hastanede 5 cm oldugu için epidural de vurulmak istedim gibi 9 cm de ama ona bile geç kalmıştım neyse çıktım o an anlattı doktorum nasıl ıkınmam gerektigini nereli tutmam gerektigini falan agrı bir girdi tuttum kolları doktorum o an altımda bebeği harakete geçirmek için sanırım elleriyle bişeyler yaptı ıkınma hissim yoktu agrı vardı sadece ikinci samcı geldiginde söyle dedi geldi dedim tekrar bişeyler yaptı ve artık dayanamadım yapamicam olmuyo gelmiyo ve o an gerçekten napıcagımı bilemdim sezaryene geçemem epidural alamam bunu yapmam gerekiyodu gözlerimi kapadım kendimi sakinleştirdim ıkınmaya odaklandım herşey biticek ıkınınca diye düşündüm o ıkınmamda bebeğin saçları gözüktü doktorum çeksekmi saçlarından annesi gibi şakalar yaptı sakinleştirmek için ne fayda ikinci sancı vurdu yine baya bi ıkındım ve lvman olmadıgım için malesef pisledim biraz 🤷♀️🤷♀️ Ondan sonraki ıkınmamda doğdu şükür ikinma dedi ve bebegi çıkardı o an karnıma koydu inanamadım herşey bitmişti resmen kaç kez inanamıyorum dedigimi hatırlamıyorum bile sonra eşi geldi hemen onda hiç zorluk olmadı bu arada o da çıkınca o denilen rahatlığı hissettim iç bir dıştan kaç dikişim var bilmiyorum ama az dedi doktorum keşke herkes senin gibi doğursa dedi ebeler falanda süreç o kadar hızlı ilerlediki o şoku hala bile atlatamadım 😅🥴🥴 ama dedimki kolayı buysa zoru için Allah yardımcısı olsun tüm gebelerin sonuç olarak tabiki normal doğum en güzeli ama gerçekten sabır işi sormak istediklerinizi sorabilirsiniz ve şuan 6 günüm doğum yapalı çok rahatım karnım da indi sayılır az kaldı dikişlerim acicak sanıyodum ama idrar yaparken falan hiç acımıyo sonrasında oturup kalkarken zorluyo biraz oda geçiyo inşallah 😊