elalce Öncelikle Allah razı olsun. Ben burada postlara bakıyorum çoğu kişide aynı problem var o yüzden moral olsun diye paylaştım. Belki sizin gibi sorusu olan olur... Bu tanı 22.haftamda detaylı ultrasonda belli oldu. O yüzden mutlaka detaylı ultrasonunuzu yaptırın, plasenta konumunu doktorunuz söylesin. Tanı konuldu ama doktorum zamanla yukarı toplar o yüzden dikkat edin sıkı takip edeceğiz dedi. Rahimi tamamen kapatıyordu tanı konulduğunda. 30. Haftama kadar yerinde bir değişiklik olmadı. En son beni başka bir ile sevk ettiler riskli gebelik diye. 34.haftaya kadar gel git gel git artık ağlayacaktım. 36.haftamda sezaryen günü almaya gittiğimde doçent doktor geldi baktı son muayene için. Gözün aydın plasenta kendini biraz toplamış dedi ama yarısını kapatır vaziyette. Bu da iyi bir haberdi çünkü tamamen kapatması çok sıkıntılı bir durum.
Gidebildiği yere kadar bekleyelim erken doğmasın bebek diyince bende beklemeye başladım. Bu süreçte hiçbir şekilde kanama yaşamadım, çok rahat geçirdim gebeliğimi. Herhangi bir ilaç kullanmadım. Yatak istirahati çok yapamadım çünkü evde bana yardım edecek kimse yoktu. Yemek çamaşır falan hep yaptım. Ama 20 dk ayakta kaldıysam 5-10 dk dinlendim. Rahat olun illaki kanama yapmıyor. Sadece gün ilerledikçe karnınızın alt tarafında ciddi derece de bir baskı oluyor. Yürüyemiyorsunuz bazen. Şu an 39.haftama girdim. 38+2 de doğuma alınacağım nasipse. Yalancı kasılmalarım başlamıştı artık. Her ihtimale karşı kan ayarlaması yaptılar. Sana şunu söyleyebilirim ileri ki zamanlarda benim ki gibi yarısını kapatır ya da aşağı uzanımlı bir plasentan olur sakın normal doğum yapma riske girme direkt sezaryen ol. Normal doğumda çok kanama yapıyor riske atma sağlığını.