Kızlar merhaba 😊 doğum yapalı 5 gün oldu ben de sizinle hikayemi paylaşayım dedim. Hatırlarsanız 36. Haftam biterken buraya 38. Haftamda çatı muayenemi olacağımı ve doğum şeklimi belirleyeceğimi sezaryen mi yoksa normal doğum mu seçeyim diye danışmıştım🤷🏻♀️ Ve 37+1 de oğlumu dünyaya getirdim 😆 yani bence bebek kendi seçiyor geleceği zamanı o yüzden size tavsiyem 35 den sonra her şeyiniz hazır olsun mutlaka. Hikayeme başlayım. Gece saat 3 civarı uyandım ve böyle yavaş ılık ılık bir akıntı hissettim. Başta normal akıntı sandım fakat devam ediyordu derken kalkıp tuvalete gittim ve kilodum kanlı bir suyla baya ıslanmıştı. Tırnak ucu kadar da nişan diye tahmin ettiğim sümüksü birşey vardı. Eşim hastaneyi aradı gelmemi söylediler bunun üzerine hastane çantamızı alıp apar topar çıktık. Bu arada suyum gelmeye devam ediyordu bu yüzden altıma depend giydim yanıma da aldım 2 paket. Bu arada depend benim çok işimi gördü doğumdan önce, doğuma kadar sürekli suyum geldiği için.Doğumdan sonra da kanamam olduğu için şuan 5. günüm hala devam ediyorum yanınıza almanızı tavsiye ederim çünkü hastanede bağladıkları hasta bezi aşırı büyük rahatsız edici ve tuvalete girip çıkarken baya sorun oluyor. Ebe alttan muayenemi yaptı hiç açıklık yoktu makinede de sancılarım düzenliydi ve normal doğum sürecim başladı. Toplamda 12 saat sürdü doğumum. bu arada sürekli alttan muayenem yapıldı gerçekten çok rahatsız edici ve acılı ☹️ Sancılarım 128leri gördü,ebe diyorki senin şuan yerlerde sürünmen lazım, ama bende ne ağrı ne sızı 🤷🏻♀️ En sonunda doktorum geldi ve 12 saat sonunda açılmam 1cm di. İstersem bekleyebileceğimi fakat suyumun çok azaldığını söyledi. Böyle devam ederse yine sonunda zorunlu sezaryene dönecekmiş gibi geldi ve çocuğumu riske sokmak istemedim sezaryene karar verdim. İyi ki de öyle yapmışım çünkü çocuğum mosmor doğdu. En başta korkmadım ama doğuma eşimin alınmayacağını öğrenince başladım korkudan ağlamaya. Hemen doğuma alındım belimden spinalim yapıldı. Hiç acımadı kızlar bu arada sıfır yani hiç korkmayın. Sonrasında belimden aşşağım tamen uyuştu ben çok korkuyordum ama hiçbir şey hissetmedim gerçekten çok rahattı spinal sezaryen. Heleki oğlum çıktı aklımdan ondan başka bir şey yoktu her şeyi unuttum. En kolay kısmı bence ameliyathane👍🏻 Sonrası biraz zorluyor uyuşukluk geçtikten sonra kaldırıp yürütüyorlar falan gerçekten çok acılı o kısımlar. Benim 5.günüm daha yeni yeni kendi kendime hareket edebiliyorum. Oğlumun ciğerlerine su kaçtığı için yeni doğan yoğun bakımda şuan. Hergün onun için süt sağıp götürüyorum ne kucağıma alabildim ne de emzirebildim☹️ İnşallah bir kaç güne çıkmasını bekliyoruz. Lütfen dua edin 🙏🏻