Merhaba kızlara bende doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle doğumunuzda ne yaşarsanız yaşasın hepsinin geçici olduğunu anneliğin tarifi mümkün olmayacak kadar mükemmel bir duygu olduğunu yazmak istedim. Gelelim hikayeme genel olarak hamileliğimde ne bulantı ne kusma pek bir zorluk yaşamadım 36. Haftaya kadar. 36 haftamda hafif bulantılarım oldu ve doktora söylediğimde bebeğin doğum kanalına girmeye başladığını rahim azının açılırken mide bulantısı yapabileceğini söyledi. Zaten bebeğimin kilosunun gayet iyi olduğunu gelişiminde de bir sıkıntı olmadığını her an gelebileceğini söyledi. Neyse ben biraz korktum tabi 36da gelirse ya küveze girerse diye. Her an her şeyi en ufak bir bel ağrısını bile doğum belirtisi sanarak geçmeye başladı günler. Hatta 37. Haftamda sarı sarı akıntılar oldu dedim sanırım nişan bu ama değilmiş 😂😂 Her an heyecanla kızımızın gelmesini bekledik. Derken 39. Haftaya ulaştık 39. Hafta 4 günde bir muayene çağırmaya başlamıştı doktorum. Bu haftaya kadar nstlerde hiçbir sancı olmadığı için çatı muayenesi yapmadı. Bebek çok yukarıda kanalın girişinde eli de yüzünde pek gelmeye niyeti yok gibi defi doktorum. Sonra dedi ki bu hafta yurtdışına çıkacağım 3 gün için yokum 40+5e kadar gelmezse bebeği riske atmayalım müdehale edeceğim dedi tamam dedik ve ben kendimi pazartesi gününe hazırladım dedim pazartesi en kötü sezeryan olurum kızımı kucağıma alırım heyecanlanmaya başladım. Ama kızım ne doktorun yurt dışında olduğunu umursadı ne de pazartesi olan planımızı 😂 Cuma gece 12 gibi suyum gelmeye başladı tabi ben başta anlamadım suyumun geldiğini idrar kaçırdım herhalde dedim. Neyse yattım uyumaya başladım 2.30 gibi tekrar su geldi koştur koştur lavaboya gittim lavaboda nişanım da gelmişti. Nişanı da görünce emin oldum ve eşimi uyandırdım. Hemen hastaneye gittik nstye bağladılar herşey normal gözüküyor dediler bir de açıklığına bakalım dediler ilk defa çatı muayenesi oldum korkulacak bişey değilmiş insan biraz çekiniyor ama sonra ona da alışıyorsun her gelen 2-3 saatte bir nöbet değişen ebeler gelip çatı muayenesi yaptılar ama hiç açıklık yoktu. Bu arada doktorum olmadığı için hakkında pek de iyi şeyler duymadığım başka bir doktora verildi takibim. Sabah vizite geldiğinde geceden beri hiç sancımın ve açılmamın olmadığını bu nedenle de suni sancıyla bir denemek istediklerini öğleden sonra açılma olmazsa sezeryana alabileceklerini söyledi. Tamam dedim kabul ettim suni sancı takıldı ama hiç korktuğum gibi acı falan çekmedim hafif adet sancısında yaşadığım bel ağrısı gibi ağrılar oldu. Neyse saat 12.30da tekrar doktor geldi hadi gel bakalım açılma var mı yok mu dedi. İnanır mısınız hiç açılma olmadı. Neyse tekrar nstye bağladılar beni bebeğimin kalp atışlarında azalma tespit edildi durumu anlattılar riskleri söylediler sezeryan önerdiler. Direkt kabul ettim. Çünkü kızımın hayatı herşeyden önemliydi. Ameliyat için hazırlıklarım yapıldı sondam takıldı ameliyathaneye indik. Orada çok sakin olmamı istediler ki sanıyorum benimle sohbete başladılar çok rahatlattı ameliyat ekibi Allah razı olsun. Sakinleştim tabi bende derken spinal anestezi yapıldı. Bir anda bacaklarım karıncalanmaya ve ısınmaya başladı. Karnımda hafif çekiştirmeler hissettim. Daha sonra kızım çok yukarıda olduğu için kaburgama inanılmaz bir şekilde bastırdılar hissetmemem gerektiğini düşünerek doktora söyledim o da normal orası uyuşuk değil bebek çok yukarıda dedi. Derken ınga diye bir ağlama sesi duydum gözlerimden yaşlar aktı biraz silip bana gösterdiler kızımı o an tarif edilemez duygular sardı beni Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu 🤲 Daha sonra kızımı çıkardılar 10-15 dakika sonra benim de dikişlerim falan bitti odama aldılar. İlk yürüyüş zamanı ayağa kalktım ama düşmem bir oldu hatta 2 kez yere düştüm. Onun dışında pek de bir sıkıntı yaşamadım. Ağrılarım oldukça bacaktan iğne vurdular. Zaten ertesi gün de taburcu olduk. 2 günlük bebeğimle sizlere taze taze doğum hikayemi anlatmak istedim. Merak ettiğiniz bişey olursa yanıtlarım. Bu arada bebişim 3370 kg 50 cm doğdu. Baya baya uzun oldu hakkınızı helal edin hepinize sağlıklı kolay geçen doğumlar diliyorum 🤲 Doğum yöntemi ne olursa olsun anne olmak harika bişey 😘😘😘