Aslında hastanede bebeğim uyurken yazmıştım hikayemi sonra ağlayınca silindi ☺️
22 Ocakta öğlen doktor kontrolüm vardı. Muayenede 2 cm açıklık var dedi doktor sonra dışarda işlerim vardı biraz yürüdüm onları hallettim o sıra karnım ağrımaya başladı aynı adet sancı gibiydi hani sanki adet oldum olucam bilirsiniz o sancıyı benimde sancılarım öyleydi akşam 8 den sonra baktım 10 dakikada 1 sancı geliyor o saate kadar kimseye demedim birşey sonra anneme söyledim sancı var ama adet sancısı gibi dedim yalancıdır o şu an sancı çekmiyorsun belli dedi ... ama 1 saattir 10 dakikada bir geliyor dedim o zaman doğum sancısı olabilir dedi o arada ütü falan yaptım sancılar sıklaşmaya başladı daha sonra küvete su doldurdum içine oturdum çok iyi geldi imkanı olan varsa tavsiye ederim yada duşa girsin sancılar başlayınca. Ve meryem ana otunu burada çok duymuştum onu da suya koydum suyudan 1 bardak kadar da içtim.
23:30 da hastaneye gittim 4-5 cm açıklık dedi yatırdılar sancılar daha da bildiğim adet sancısıydı geldikçe yere çömeldim nst ye bağladılar oralar zordu.. 2 saat sonra muayene ettiler 7-8 cm oldu açıklık ve suyum geldi öyle olunca doğumhaneye aldılar. Orada da sancı çektim bir süre bazen kendimi kontrol edemedim çok kastım nefes alıp vermek bile çok zor geldi. tam açıklık olunca ıkınma isteği geldi uzun uzun bir iki ıkınma sonrası kollarımdaydı yavrum. Odada en son saate baktığımda 1:40 dı 2:14 gece doğum yaptım yani doğumhaneye girdikten maksimum yarım saat sonra doğurdum. Dikişlerim var kendiliğinden açılan yerlerim olmuş henüz tam iyileşmediler ama ilk günden beri hiç yatmadım normal bir şekilde devam ettim oturmak kalkmak bazen can yakıcı olsa da ☺️