Merhaba, her gün burada doğum hikayelerini okuyup heyecanlanırdım acaba benim doğumum nasıl olacak diye, çok şükür şuan meleğim yanımda uyuyor.. 4 yıl bekletti meleğim bizi 1 aşılama 2 tüp bebek tedavisi gördük hepsi negatif sonuçlandı ama Rabbim hiç beklediğimiz bir anda kendiliğinden nasip etti Ramazan bayramının ilk günü öğrendim hamile olduğumu Rabbime bin şükür, o yüzden bebek isteyen arkadaşlarım vakti zamanı geldiğinde oluyor asla pes etmeyin ✌🏻gelelim doğumuma çok güzel sıkıntısız hamilelik geçirdim son haftalarda mide yanması yaşadım sadece. Kan pıhtılaşması nedeniyle 32. Haftaya kadar hibor iğne kullandım 34. Haftada da coraspini bıraktım. Bebeğim 28. Haftada doğum pozisyonu aldı öyle devam etti, Normal doğum istiyordum ama kendimi şartlandırmadım sezaryene dönerse üzülmeyim diye, kilosu pozisyonu uygundu. Doktorum bebek aşağıda olduğu için çatı muayenesini geç yapalım çünkü hızlandırır dedi. 37. haftadan itibaren Plates topunda egzersiz yaptım, düzenli olmasada son haftalarda sürekli yürümeye çalıştım ve hep aktif hareketli bir hamilelik geçirdim. 38+3 pazartesi günü çatı muayenem vardı gittiğimde açıklık 1 cm di doktorum çarşamba tekrar gel duruma göre bakalım dedi, son günlerde doğum sancısı gibi düzensiz sancılarım vardı muayene öncesi gün bol bol yürüdüm sıcak duşa girdim plates topunda baya zıpladım gece sancılarım vardı ama düzenli olmadığı için önemsemedim ve eşimle korunmasız ilişkiye girdik, sabah kalktık hastaneye gittik ve doktorum açılmamın 5 cm olduğunu bu şekilde eve gönderemeyeceğini söyledi ve çok şaşırdılar nasıl 5 cm e kadar sancı hissetmedin diye, çantamızı bile almamıştık, benim yatışım yapıldı ve düşük dozda suni sancı verildi, eşim eve gitti çantalarımızı almaya 1 saati geçti gelmesi, o gelene kadar açıklık 7 cm olmuştu ben öyle aman aman ağrı hissetmiyordum yine öğlen hocanın dışarda konferansı olduğu için 2 saat dışarda olacağım gelene kadar bekle doğurma dedi 😬 o gidince suni sancının dozunu artırmadılar hiç hoca 2 gibi geldi o geldikten sonra başladı herşey açılmam 8-9 cm olmuştu ve sancıları baya hissediyordum ama ebeler anestezi doktoru artık epidurale gerek yok yaparsın bitti zaten diye gaz verince epidural takılmadı, sancının dozunu arttırdıktan sonraki kısım çok kötüydü ağrılar dayanılmazdı, ıkınma kısmı da çok zordu yapamayacağım sandım alın beni sezaryene olmuyor dedim, bebeğin başı taç kısmını anlatamadı o yüzden ıkınma kısmı uzun sürdü, doktorum geldi muayene etti ve hemen çatala aldılar, orda 3 ıkınmada 10 dk sonra bebeğim kayıp gitti içimden ve inanın o anda tüm ağrılarım sancılarım dindi muhteşem bişeydi 🤗kesi yapıldı ama dikiş kısmını hiç hissetmedim diyebilirim bebeğimi gördükten sonra, 3530 gr 50 cm doğdu oğlum 💙 Rabbim herkese nasip etsin inşallah herkese hayırlı kolay doğumlar diliyorum 🥰🤲🏻