Kizlar selam, daha once de dogum hikayemden bahsetmistim. Cok kisaca anlatmistim. Simdi merak edenler icin sureci paylasmak istedim. 37. Haftaya kadar cok guzel bir hamilelik gecirdim. Cati muayenimi 38’de oldum. Hic acimadi. Bence tamamen psikolejiyle alakali bir durum acimasi. Catim dardi ama normal dogum yapma konusunda kesin kararliydim. Her gun yuruyus ve egzersizler yapiyordum. Meryem ana otu bile almistim😅kul kurar kader gulermis🙈38. Hafta basi Pupp hastaligina yakalandim. Vucudumun her yeri su kabarcigi gibi kirmizi kirmizi oldu. Deli gibi kasiniyordum. Her gece soguk dus aliyordum. Gunde 7,8 kez dusa girmek zorunda kaliyordum. Cok kez hastaneye gittim teshis edemediler. Kortizonlu ilaclar, igneler kullandim. Hicbirsey fayda etmedi. Doktorum sezaryani dusunelim yavas yavas dedi. Hayir diyordum normal doguracagim. Sonra bebegin dogum kanalinda olmadigini gorduk. Catim dardi, acilmam yoktu. En kotusu de cok kotu kasiniyordum. Uyuyamiyor, banyodan cikamiyordum. Sonunda sezaryana ikna oldum. 39+4’te yani 1 Ocak’ta epidural sezaryan oldum.
Epidural ignesini hic hissetmedim bile. Korkmayin derim. Tevekkulu hic birakmadim. Sanirim bunun da etkisi var😊Doktorum aci hissetmeyeceksin ama bebek cikarken baski hissedebilirsin, korkma dedi. Cok guveniyordum kendisine. Bana asama asama anlatin ne yaptiginizi dedim😊onlar biraz sohbet biraz oyalamayla kizimi cikardilar. Cok cabuk oldu. Cok saskindim🙈Benim mi simdi bu dedim. Evet cok guzel bir kiz dediler. Gercekten cok guzeldi. Bembeyaz yuzu, saclari siyah, tombis birsey. Kokladim hemen mis kokuyor. Dunyanin en guzel duygusuymus gercekten. Hemen yikayip hazirladilar. Odaya ciktik. Epiduralden agri kesiciler verdiler. Hic yan etkisi olmadi. Cok rahat bir dogumdu benim icin. 4100 gram bekliyorduk 3720 dogdu kizim. Dogumdan bes gun sonra da sutum geldi. Simdi bir aylik olduk. Kilomuz da 5 kg oldu🙈sadece anne sutu veriyorum. Sutum kalirsa makineyle sagiyorum. Simdilik boyle devam ediyoruz. Allahim isteyen herkese nasip etsin. Ben dogumdan hic korkmadim. Kendime hep guvendim. Normal dogum kismet olmadi ama sezaryanin da kendine gore zorluklari varmis. En cok emzirirken cocugun dikis yerime temas etmesi beni zorladi. Estetik dikis yapmis doktorum. Ama yine de egilip kalkmak zor oluyordu. 20 gunde iyilestim. Bizim hikayemiz de boyle🥰