Merhabalar buraya bende dogum hikayemi yazmak istedim..benim bebegim butun hamileligim boyunca ters pozisyondaydi basi hep sag gogsumun altinda duruyordu son haftalar zor olmaya skistirmaya baslamisti. 37. Haftadan sonra external cephalic version denilen masaj yontemi ile dondurmeyi denedik donmedi cimcimem ayrica akupunktur denedik onuda reddetti artik esimle vardir bir hayir dedik. 36. Haftadan beri 3 cm acilmam vardi ama bebek ters durdugundan dogum olmadi. 22 ocak planli sezeryan iken 21 ocak gece 01.30 da bir sanci ile uyandim ve suyum geldi kostur kostur hemen hastaneye gittik ve 5 cm acilmam oldugu soylendi 4-5 dkda bir sanci geliyordu son kez ultrason ile bakildi ve bebis hala ters oldugu icin acil sezeryana alindim. 1 saate yakin sanci cektim daha sonra spinal anestezi oldum canim pek yanmadi korktugum gibi degildi serum takilmasi daha cok canimi acitmisti:) sonra yavas yavas bacaklarimi belden asagimi hissetmemeye basladim esim yanimda bana destek veriyordu yalniz olmaktan korkmustum 03.27 de kizim dunyaya geldi koynuma koydular ama bebegimle tam vakit geciremedim cunku sonra mide bulantisi yasadim ve istifra ettim ilacin etkileri olabiliyormus ve dogumdan sonra 1.5 saate yakin titreme geldi bana benim icin en zoru o surecti sonra odama cikardilar ilk yuruyusumu oglen 12 de yaptirdilar cok sukur korktugum gibi degildi daha sonra kalkip yurumeye calistim hep tavsiyem bol bol yuruyun hareket edin daha cabuk iyilestiginizi goreceksiniz.Herkeste oldugu gibi kizimi kucagima almakta zorlandim ama bir sekilde denedim surekli yavas ta olsa onunla ilgilendim sutum ilk gunler az geldi git gide artti bol bol hurma yiyip su ictim! Cok faydasini gordum. Simdi 10 gun oldu yavrum dogali her gecen gun daha iyi oluyoruz😌 sezeryandan cok korkuyordum fakat umdugum korktugum seyleri yasamadim cok sukur yurt disinda yasiyorum 3 gece hastanede kaldim ve evimize ciktik hersey yolunda cok sukur..