Merhaba kizlar. Anca doğum hikayemi yazıyorum. Tabi ki benim için çok zor bir süreçti. Başta belirtmek istiyorum niyetim kimseyi korkutmak değil sonuçta benim 2. Sezeryanim bende böyle olacağını tahmin etmemiştim. Ankara üniversitesi tıp fakültesinde poliklinikte takipliydim. Ankara ya taşındığım da 20 haftalıktim randevu falan derken 20+4 te gittiğim De beni kabul etmediler bende 19+5 haftaligim dedim öyle takibimi başlattım. Tam 40 haftam da doğumu mu gerçekleştirdim. İlk doğumum genel olmuştu ve hiçbir sorun yaşamamıştim. Bunda ise spinal oldum ameliyathaneye girdiğim de çok korkmuştum çünkü daha önce görmüştüm buz gibi bir kaç yatak daha vardı ama burda sadece bir yatak ve küçücük oda üstelik sıcaktı herneyse beni sedyeye oturttular spinsli yapmak için normal de omuzlarından biri tutar öyle değil mi kimildamamak için ama benim sadece başımı tuttular ve ben sürekli omuzlsrimi oynattigim için 6 . Deneme de uyustum sonra sonda takıldı ve ardından öyle bir mide bulantısı yaşadım ki sürekli ogurdum ilk defa oldu hemen ilaç verdiler geçti tepemde ki ışıktan beni kestiklerini falan hep gördüm çocuğu çıkarırlarken karnıma bastirmalari canımı çok yaktı resmen sırtımdan çıkıyordu. 20 dakika da doğum gerceklesti. Tabi ben ağlıyorum sürekli o iğneyi 6 kere denemeleri falan korktum bebek çıktıktan sonra sakinleştirici yaptılar ve ben gözlerimi hiç açamadım ama onları hep duydum. Sonra işlem bitince odama geçtim dedim herşey bitti bebeğime kavuştum ama öyle olmadı aşırı kanamam oldu elim kadar ciğer gibi parçalar geliyordu yattigim yerden akşam yürümeye başlayınca sanki alttan çocuk çıkıyor du öyle büyük parçalar geliyordu çok kan kaybettim doktor geldi baktı dogumhaneye çağırdı orda ultrason la bakacakti baktı bu arada erkekti doktor sonra kanama na bakayım dedi açtım bakıyordu birden elini vajinama bı soktu ben 1 günlük dikişle o sedyede nasıl fırladığı mi hatırlamıyorum bile sonuçta desteksiz asla kalksmayiz dimi ama ben canımın yanmasıyla firladim nasıl ağlıyorum ama bı yandan bacaklarım dan kanlar boşalıyor bu sefer tutturdu çatala çok kani temizlicez dedi izin vermedim yaptirmicam diye çok ağladım çünkü psikolojimi bozdu 2 bayan doktor geldi Allah razı olsun onlardan beni sskinlestirdiler kani temizlememiz lazım yoksa çok riskli olur bak bebeğin seni bekliyor vs gibi konuştular söz canın yandikca durucaz dediler öyle de oldu canım yandikca durdular konuştular benimle sonra beni yatağıma kadar götürdüler bebeğimi kucağıma verdiler. O kadar kan kaybettigim için sabaha kadar kan aldılar takip ettiler sabah kan takviseyi yaptılar bitmesine yakın damar yolundan serum çıktı ortalık hep kan gölüne döndü annem eşim hemşire bulmaya çalışıyor orta da hemşire yok ve ben yine kan kaybettim hemşire gelince bu kadar paniğe nr gerek var ölmezsin dedi 🤔 3 gece 4 gün kaldım çok şükür evime geldim. O kadar bir korku oldu ki hastaneye karşı hala rüyalarıma giriyor üstelik 8 kişilik odada kaldım 8 anne 8 bebek 8 De refakatçi düşünün erkek doktorlar berbat ama kadın doktorlar mükemmeldi . İmkânınız varsa ozrlde doğum yapın ben ilk doğumu mu özel Dr yapmıştım hiç sorun yaşamamıştim. Bu arada tosalağım 3900 kilo 51 cm doğdu 😍