Öncekile herkese selam. Baştan beri yorucu bir süreçti. Kalp rahim olarak başladım bu yolculuğa daha sonra bebeğin kalp atışını duymadan lekelenmelerim başladı. Kahverengi. Ha düştü düşecek derken yavrum bana tutundu. 13. Haftada bitti şükür lekelenmeler derken 16. Haftada rahim ağzı kısalması var dediler progestan fitil alttan kullanmaya başladım tuvalet harici kalkmadım. 39 mm çıktı elhamdulillah. 2’li test yaptırmadım hiç istemiyordum. Eşimin ısrarıyla 3’lü tarama yaptırma kararı verdik. Yaptırdık spina bıfıda riski 38/1 ihtimal verdiler. Ebeler korkuttu beni. Doktor da perinatolojiye gitmemi söyledi hakkarideyiz imkanımız yok her yere gitmeye. Burada yardımcı olan arkadaşlar oldu sağolsunlar. Vana geldik yüzüncü yıla... sabah 5.30 da gittik sıra almaya ona rağmen 11. Sıraya girdik. Doktorlar 7 hasta bakacaklarını söylediler. Yine de sorununuz ne diye sordular. Biz üçlü test sonucunu gösterince hemen bizi sıraya koydular. Detaylı için... kalbim beynim farklı doktor incelemeye başladı spina bıfıda yok şükür böbreği mesane dudak burun kol bacak 🙂 kalbe geldi kalbe bir damarın farklı gittiğini bunun sorun teşkil etmediğini ilerde midesine endoskopik yapılırsa dikkat etmesini söylediler. 50.000 /1 olan down sendromumu bu yüzden 3000/1 e düşürdüler ama burun kemiği böbreği normal olduğu için sıkıntı çıkmadı. İstersem amniyosentez yaptıracağımı söylediler gerek görmedim😍 her şey olumlu geldi elhamdulillah çok şükür Allah kimseyi evladıyla sınamasın evladının hasta olma riskiyle de sınamasın çok zor. Bir haftadır rahat uyku uyumuyordum artık rahat uyuyabilecem 🥰 yine her şeyin en iyisini Rabbim bilir. Bana çok destek olan yol gösteren insanlar oldu... herkes hakkını helal etsin kendinize iyi bakın. Olumsuzluklar çok canımı sıkıyor burada ister istemez