busra2512 Demet1992 ben 3 defa gittim kontrole 8 hafta 4 günlük hamileyim. İlk 14 e 7 ikinci 13 e 6 en son gittiğimde de 15 e 6 çıktı. Doktor 3 gün takip ettir eğer yüksek devam ederse kardiyoloji ye gönderelim dedi. 3 gün ölçtürdüm en yüksek 13 e 6 çıktı diğerleri 11 e 7 ve 10 a 6 çıktı. Doktora bilgi verdim normal ilaca gerek yok dedi. Gebelikte olabilecek şeyler ama sen yine de dikkat et dedi normalde de tuz falan tüketen biri değilim aslında
Aysecantimar95 Bende var tuzsuz yemeye gayret ediyorum ve aşırı tatlı yememeye çalışıyorum tatlıda tansiyon çıkarırmış doktorum korkma diyor 14e 7 çıkıyor hep ama sağlık ocağında korkutuyorlar biraz erken doğum olabilir diye tabiki herkesin hamileliği farklı ve kendine has ama genel olarak yediklerime dikkat ediyorum peynirimi bile suda bekletip yiyorum
Demet1992 busra2512 bende 6.ayımdayım bugun 13/9 çıktı hemen ilaca başlamayalım dedi 1 hafta bakalım dedi takip edelim dedi, tussuzda yeme dedi gebelikde önermiyoruz tussuzu, az tuzsuz ye dedi, merak ettim bende
snil Tansiyon yüksekliği gebelikte çok çok önemli ve tehlikeli. Böyle bir durumunuz varsa 10 dk dinlenmiş olarak her gün sabah akşam ölçüm yapıp sonucu doktorunuza anlatın gerekirse ilaç başlatır. Tuzu olabildiğince azaltıp bol su tüketin..
busra2512 Demet1992 Bir de bana dediler ki her insanın hamilelik öncesinde de bünyesinin alışık olduğu bir tansiyon vardır seninki o olabilir dediler. Çünkü ben tansiyon yüksekliğinin hissettirdiği hiç bir belirtiyi yaşamıyorum ne baş ağrısı ne ense ağrısı hiç bir şey yok