ZEhrA_94 Gebe kaldığımda tsh değerim 5 Di ilaçla 2.80 e düştü doktor hafifletelim ilacı dedi ama bugünki kan değerinde 3.90 a çıkmış 12.haftamdayım ama bir türlü normal düzeye getiremedik değeri canım buna çok sıkılıyor aynı durumu yaşayanlar bu durumu nasıl çözümlüyorsunuz 🤔🙄
Aslihan2 ZEhrA_94 Doktorunla görüştün mü belki dozunu arttirirlardi ilacının bende de troid sorunu var yuksek cikinca dozunu arttirdi doktorum
Yeldakdag ZEhrA_94 Düzenli kontrol yapılması gerekiyor, gerekirse ilaç dozu arttırılarak devam edilecek, korkma ilaç kullandıkça sıkıntı olmaz, benimde troid var Bi yükseliyor Bi düşüyor ilaç ile dengede tutmaya çalışıyoruz.
BusraDevlet83 ZEhrA_94 Canınız sıkılmasın. Ben hamilelikten önce de hap kullanıyordum. Hamileliğinde nüksetmişti. Ilaç dozumu ayarladı. Dozu yükseltti. Şuan 0.6 küsür olmasına rağmen dozum aynı. Dozu düşürmek işe yaramamış demek ki.. Tsh düşmesi için yükseltmesi gerek.
Koalina ZEhrA_94 Ben son aylarıma girdim 1 ay önce falan çıktı ilaç kullanıyorum Cuma tekrar kontrole gidicem
Aslihan2 Medas emin misin TSH degerinin 1918 yazdığına? Cok yuksek değil baya baya yüksek yani 🙄korkman gereken bir deger
ZEhrA_94 Aslihan2 50mg la başladık 5 den 2.80 e düştü çok fazla düşürmemek için dozu azalttı bu sefer 3.5 olmuş şimdi kalkmış diyoki bir tam bir yarım iç anlam veremedim yani çocuğun tam gelişim zamanı inşallah bir sorun olmaz
Yeldakdag ZEhrA_94 Beninde şuan 75mg olarak kullanıyorum canım, sorun olmaz bebekde yana sıkıntın olmasın, eğer içmezsem düzenli o sıkıntı.
ZEhrA_94 BusraDevlet83 aynen bende öle düşünüyorum dozunu neden düşürdüğüne bir anlam veremedim dünyaya bir canlı getiriyoruz oyuncakmış gibi tutum sergiliyorlar canım sıkılıyor oysaki çoktaciddi bir durum
BusraDevlet83 ZEhrA_94 Başka bir doktora daha görünün derim ben. Benim ki dene yanıl yöntemi ile oldu. Baktı ki düşmüyor yükseltti, düştü. En kısa zamanda başka dr a görünün derim ben. Yoksa doğru doz ile hemen düşüyor.
ZEhrA_94 Koalina çoğu kadın hamilelikte yaşıyormuş zaten bu durumu ama son zamanlarına denk gelmiş fark edilmiş bir sorun olduğunu sanmam sağlıkla kucağına al 🙏
Koalina ZEhrA_94 Maalesef yani hamilelikte çıkarabilecek ne kadar şey varsa çıktı.Rabbim herkesi sağlıcakla evladına kavuştursun