ozgens Evet tansiyondan her tarafım şişmişti ilk gebeliğimde. Annem farketti de ekmeği bile tuzsuz yemeye başladım. Bol su içtim tansiyonum düzeldi. Bir de zayıf bir insanım. Patlamak üzere gibi duruyordum. Vücudumda şişecek yer kalmamıştı. Konuşurken bile nefes nefese kalıyordum.Tansiyon aleti aldım ve saat başı ölçüp önlem aldım.Meyvede de meyve şekeri yani fruktoz var. Fazlası yine zararlı.Günde bir meyve yeter aslında ama dayanamıyorsanız sabah bir akşam 6 gibi bir yiyebilirsiniz. Şu günlerde nar tavsiye ederim tansiyon düşürsün diye. Şuan 30 haftayı devirdim. Sürekli tansiyon ölçüyorum tuzu bayağı azalttım. 2-3yastıkla yatıyorum.Ayaklarıma soğuk su tutuyorum. Aynı olmamak in önlem alıyorum. Eğer ağır yemek yediysem hemen biraz limon suyu sıkıp içiyorum. Şimdilik çok şükür iyi gidiyorum. İnşallah aksilik olmaz. İlk gebeliğimde erkekti ve çok tatlı aşeriyordum. Normalde tatlı fazla sevmem. Bunda da kız ve canım çok şükür ki tatlı değil ekşi aşeriyor.😅Biraz uzun oldu ama dedim iyice anlatayım dedim.🤭