Kızlar sonunda ben de doğum yaptım,hikayemi de paylaşmak istedim. Gebelik şekeri, diyet,idrar yolu enfeksiyonu,erken doğum riski derken bir hamilelik sürecini bugün doğumla bitirmiş oluyorum.Dün gece biraz baskı vardı kasıklarımda tabi ben pek önemsemedim çünkü bebeğim büyüdükçe baskı artıyordu. Yatmadan bir duşa girdim,gece wc ihtiyacı için uyandığımda çamaşırımda yoğun sarı sümüksü bir akıntı olduğunu fark ettim önce ne olduğunu anlayamadım acaba nişan olabilir mi diye düşünürken bir ıslsklık olmaya başladı sızıntı şeklinde, ben temizlenip yattım. Eşime dedim acaba suyum mu geliyor, o da sabah ola hayrola der demez bu kez bacaklarımdan aşağı sıcak sıcak akmaya başladı suyum, tabi biz apar topar hastaneye gittik. Bende sancı namına bir şey yok sezaryen günümüze de daha 10 gün var. Neyse hastanede nstye bağlandım suyun geliyor açıklığın 4,5 cm olmuş ama sancın yok dediler. Sonra doktorum geldi, bebeğimin kilosu biraz fazla olacağından sezaryen planlamıştık kızım erkenden geldi.Son ana dek heyecanım korkum yoktu, ameliyat masasında titremeye başladım. Kendimi öyle çok kasmışım ki belime tam 3 kez iğne yapıldı, benimki çok acıdı. Sonra uyuşmaya başlayınca bir şey hissetmedim, her şey sadece 20 dk sürdü. Doktor başlıyorum dedi 5 dk sürmedi meleğimin sesi geldi. Öyle güzeldi ki anlatamam. 15 dk kadar da dikiş sürdü sonra kızımla beraber odamıza geldik. Kızım 4 kg doğdu boyu 53 cm. Şu an mışıl mışıl uyuyor yanımda. Size birkaç tavsiye vereyim, belki faydam dokunur.
- Heyecan yapıp kendinizi hiç kasmayın yoksa iğne sıkıntılı oluyor spinal yapıldı bana ama çok ağrım oldu.
- Sütüm şu an gelmedi, gelmese bile memeyi veriyorum bebeğime, çektikçe gelecek dediler ama göğüslerimi mosmor etti ki doğum öncesinde lansinoh ve gümüş kapak kullanmıştım buna rağmen şu an yara oldular. İnşallah sütüm geldikçe düzelir.
- Gaz sancısı berbat bir şey, bu kadar zorlanacağımı sanmazdım yatarken iyiyim oturup kalkarken yürürken gaz sancısından canım çıkıyor. Mutlaka ev yapımı hoşaf için bol gaz çıkarttırıyor.
- Fazla eşya almayın yanınıza, sadece kalın kıyafet bol koyun kendinize,ameliyat sonrası çok üşüdüm ben.
- Hastaneye göre değiliyor bazı prosedürler ben özelde doğum yaptım kirlendikçe hasta bezi veriyorlar dependi eve sakladım😊
- Bebeğe iki takım yeterli iki de battaniye fazla eşya yük yapmayın kendinize.
- Sütüm olmadığından mama veriyoruz kızıma şimdilik. Kesinlikle biberon almayın silikon kaşıkla verin mamayı meme reddi olmasın.
- Sormak istedikleriniz varsa yazabilirsiniz dilerim her biriniz yavrularınızı sağlıcakla alırsınız kucağınıza.🥰