Merhabalar 😊 ikinci kez anne olmanın heyecanı ile size ilk doğumumdan bahsedeyim belki yardımım dokunur ☺ 40+4 de oğlumu dünyaya getirdim. Öncelikle herkesin doğum başlangıcı farklı olabiliyor. Benim doğumdan bir gün öncesi sabahı nişanım gelmişti o gün çıktım yürüdüm gün içinde hafif sancılarım olmuştu gece doktorumla iletişime geçtim sancilarm ve ağrılarimn olduğunu söyledim sabaha doğum olacak dedi. Tabi heyecandan uyku falan kalmadı 🙂 gece 2gibi sancılarım siklasmaya başladı belinizde farklı bir ağrı oluyo adet sancısınin biraz daha fazlasını düşünün ve kasılmalar yani bebeğin kendini bi yerde toplamasi, karın ağrısı dakika tutmaya başladım ve 10dknin altindaydi hepsi 6-7 dk ile gelen en fazla 1dk süren sancilardi yatmak mümkün değil derin nefes alip vermek rahatlatiyor kalkıp yürümeye başladım sancı gelince olduğunuz yerde kalıyorsunuz hareket edemiyosunuz dayanamayacak gibi olunca eşimi ve annemi uyandirmistim hazirlanip hastaneye gittik ve 6cm açıklık vardı doktorum gelene kadar nöbetçi doktor ilgilendi hep sancı odasında tam açıklık olana kadar bekliyorsunuz tabi her hastane de farklı olabilir. Benim açılmam hızlı ilerlemisti nöbetçi doktor suyumu patlatti doktorum geldi tuvalet hissi gelince dogumhaneye alındım ve 3.ikinmamda oğlum dogdu ikinmak çok önemli nefes alıp vermek eger bilmiyorsaniz ebeler yardımcı oluyolar kolay bir doğum olmuştu. Ben o hafta çok yürüyüş yapmıştım merdiven inip cikmak bol hurma yemek egilerek yer silmek çok fayda ediyor tavsiye ederim ve sıcak duş. Birde dua herşeyin ilaci Allah herkese sağlıkla doğum yapmayı nasip etsin.😊