melek_hasan_33 9 haftalik hamileyim ne kadar zaman sonra doktora gitmeliyim ,sık ultrasona girmenin olumsuz bir etkisi var mı
1dem melek_hasan_33 8 haftalıktım ebe m sordu ne zaman gideceksin diye. Şimdi gitmek istemiyorum daha küçük dedim. Gitmelisin keseyi falan görsünler dedi. Bence sizde gidin. Ayda bir zaten
Real melek_hasan_33 9.haftadsn sonra ikili üçlü testler var zaten randevularin ona göre şekillenir.mesela ikili taramanın belli haftası var o haftadamutlaka gitmen lazım haftası geçerse yapmiyorlar.varmi bilmiyorum ama gebelik takvimi bulup indir.orda yazar ne şeker testi ne zman tarama testleri ne zaman.
__meczup__ melek_hasan_33 kalp atışı dinlemek için gitmediyseniz hemen girmelisiniz ama dinlediyseniz bir sıkıntınız da yoksa ayda bir gidebilirsiniz sık ultrasonun bebegi bir zarari olduğunu da düşünmüyorum ben bu arada
melek_hasan_33 Real 11. haftadaymış galiba o bir de yolk kesesi sınırda dedi biliyo musun onu bilmiyorum sağlıklı herhangi bir sıkı ti yok demişti benim aklıma takıldı geçen hafta gittim acaba vu hafta da gitsem mi diye düşünüyorum sizce ?
Real melek_hasan_33 eğer sıkıntı yok dediyse takma.ama şöyle bı şansın var mesela randevu aldin 10 gün içinde randevusuz bı daha gidebilirsin .kafana taktiysan biseyi bahane et 10 gün içinde tekrar git.ama genel olarak 2 haftada yada ayda 1 kere gidiyorlar.
34kaderyldrk Ben ilk havtasında gitmiştim gebelimde doktor kese gözükmüyor dedı 6 günlüken gitim kesenın gözükmesi için 6.7 havata geçmesi lazım bana göre arştırdmda sizde böyle olan varmıydı kızlar
__meczup__ 34kaderyldrk kese 20 günlük bir hamilelikte bile gözükür oda 5. Haftaya tekabül eder karın ultrasonu için
34kaderyldrk __meczup__ 6 havtamı bitirim hayırlısıyla inşallah oyle gidicem anca bide sık sık ultrasona girmek istemiyorum bebeğe zarar verir diye kanda pozitif çıktı gebeliğim zaten
Canan06 melek_hasan_33 bebeğin kalp atışını keseyi gorun sonra doktorunuz 6 tup kan isticek o zmn gidersnz sonra taramalar var ona gidin derkn zatn 20 haftalk oluyorsunuz
Minikhatunn melek_hasan_33 ayda bir kere gidebilirsin canım ben öyle yapıyorum 28 haftadayım şuan çok sık ultrason da iyi değil diyorlar bebek için zaten doktorun sana bir daha ki kontrol tarihini veriyor bazen gerek bile duymuyor kafana birşey takılmadıkça gitmemeye özen göster benim ilk hamileliğim olduğu İçin korkuma her ay bir kere de olsa gittim kıpırdamadığını hissettiğimde sağlık ocağına gittim orda sadece kalp atışını dinledim içim rahat etsin diye öyle yani 😊 sağlıkla kucağımıza alalım yavrularımızı inşallah
__meczup__ Minikhatunn sağlık ocağına kaçıncı haftadan sonra bebeğin kalp atışlarını dinlemek için gitmeye başladınız? 15 +1 deyim ben duyamam galiba orda değil mi?
melek_hasan_33 Minikhatunn inşallah yolk kesesini merak ettim ben cumartesi gittim sınırda dedi büyüklüğü ama sıkıntı değil dedi onu merak ettim bir de tiroid için dahiliye doktoruna git dedi dün gittim 12.5 mgrmlik hapa başladık 3.74 çıkmıştı onlar için gidecektim ama giderme de sormuştum tiroid ve kese de korkulcak bişey var mi diye yok dedi rahat ol 😊