Kizlar 13 ocakta 40+5 te kontroljicin doktora gittiğimde 38. Haftadan beri olan 3-4 cm acilmanin hala aynı olduğunu öğrendim. Ve doktorumla birlikte daha fazla beklemeye karar verdik. Yarın akşam gel saat 10 da yatisini yapalim acilmani suni sancıyla destekleyelim 15 Ocak sabahına doğurursun dedi. Ertesi gün annem geldi evi temizledik ağda randevum vardı ona gittik geldik tam akşam yemeği hazırlığı yapacaktikki saat 6 gibi suyum geldi. Hemen doktoruma haber verdim saat 10 u bekleme hemen hastaneye gel dedi ve saat 7 gibi yatisim yapıldı. Doktorum muayene etti açıklık hala aynı bu gece yat dinlen suni sanciya gerek yok sabaha doğurursun dedi. Yavas yavaş kendi sancilarim başladı nitekim gece 12 ye kadar sabredebildim ve 12-1 arası anestezi ekibi geldi ve epiduralim yapıldı.sonra odama çıkardılar ve tekrar ancak sabaha doğum olur yat dinlen dediler. Bu arada sancilarim basladiginda Meryem Ana otunu suya koymuştum ve kısa sürede tamamen açılmıştı. Ancak ot açıldıktan sonraki muayenemde acikligim artmadigi için inancımı yitirmiştim. Neyse ben odamda uyumaya çalıştım falan bir ara sızar gibi olmuşum saat kaç bilmiyorum birden bire büyük tuvaletim geldi ama ben anlam veremiyorum. Aradan 5 dakika geçti tekrar oldu . Bir 5 dakika daha geçti bu sefer öyle bir his geldiki durduramuyorum kendimi ikinacagim. Hemen annem ebeyi çağırdı eve muayene ettiği gibi doğum başlamış dedi ve apar topar beni dogumhaneye indirdiler. Bir yandanda soruyorum ne kadar sürer diye 30-45 dk sürer dediler. Sabah doğum olacak diye de esimi eve göndermiştim oda doğuma girecekti güya. Hemen annem eşime haber vermiş o evden gelene kadar 15 dakika içinde 3 ikinmada saat 03.55 de doğurdum kızımı. 51 cm 3550 gram doğdu prensesim :)) hiç korktuğum gibi olmadı çok şükür doktorum ebem çok iyilerdi Allah razı olsun. Hayatım boyunca unutmayacağım harika bir doğum oldu hepinizin doğumu da inşallah bu kadar kolay acısız ve sağ saglim olur 🥰