FaZla uzatıp kimseyi sıkmak istemiyorum ama edindiğim tecrübeleri sizinle paylaşmak istiyorum.. benim bütün hamileliğim çok kolay geçti çok şükür mide bulantısı kusma halsizlik pek olmadı ama sadece son aya girince uyumak çok zorlaştı dönemiyordum ve rahime baskı çok fazlaydı.. neyse gelelim doğuma..tam 12 gün oldu oğluşumu kucağıma alalı allah herkese nasip etsin bu duyguyu..38+4haftada kontrole gittim tabi daha hiç çatı muayenesi falan olmamıştım taki o güne kadar ve hep normal doğum istiyordum çok şükür bebeğimin herşeyi normal doğum için çok uygundu sonra gel çatı muayeneni yapalım dedi doktorum..herkeste bu muayene çok farklı oluyor ve ne yalan söyleyeyim benim canım çok çok yandi ve o an dedim bana sezaryen günü ver diye onca ısrara rağmen kabul etmedim normal doğumu çğnkü muayenem çok zor geçmişti 3 gün sonrasına randevu verdi ha bu arada açıklığım sıfırdı.. aynı günün gecesi saat 2yada 3 gibi hafif hafif sancı vurmaya başladı beni ilk önemsemedim sonra 4 gibi çok sık gelmeye başladı önce 15 sonra 7 sonra da 5 dakika da bir geliyordu ve kızlar doğum sancısının ne olduğunu anlıyorsunuz burada bazı arkadaşlar yalancı sancı yaşayıp doğum mu yapıyorum diye soruyordu hep doğum sancısı dakikasından sıklığından hemen anlaşılıyor ve neyse gece 2’den sabah 7:30’a kadar sancıyı çektim evde ama zorlayan sancılar değildi çok şükür çok kolay çektim sancıları sabah hemen doktoru arayıp hastaneye gittim ama düşündüğüm şey hemen sezaryene giderimdi. Çatı muayenesi oldum ve doktorum şaşkınlıkla seni sezaryene alamam 5 cm açılman var zaten doğumu yarılamışsın dedi..yarım saat sancı odasında sancı çektim ama çok şükür suni sancı hiç almadım tamamen kendi sancımla yarım saatte 10 cm oldu açılmam hatta ebeler bu senin kaçıncı doğumun siye sordular ve gelelim doğum anına o an gerçekten yapamıycaksınız gibi geliyor aanki başka bir acı yok gibi ama yapabiliyorsunuz arkadaşlar ben yaptıysam herkes yapar ve tavsiyelerim size hiç bağırmamaya çalışın sancı anında ıkınma anında doktor bana sancı geldikçe ıkın diyordu ama büyük sancı oldukça ıkınmak gerekiyor bende nefesimi içimde turup sessizce ıkındım ve bir kaç ıkınmada evladımı kucağıma verdiler şükürler olsun ve bir tavaiye daha bebek tamamen çıkarken büyük bir ıkınma isteği geliyor ama sakın ıkınmayın o an çığlık atabilirsiniz ıkınmanızı engelliyor çığlık atmak..komple içinde 5 cm açılmam oldu yarım saat bile sürmeyen doğum anım oldu allah herkese kolay doğum nasip etsin ama sonrası çok rahat normal doğumun ben doğumu yaptım yürüyerek odama gittim..doğumdan sonra bebekle alakalı tecrübelerimi merak ederseniz eğer; yok bebek hızlı büyüyor yok hemen kıyafetler küçülüyor diyenlere bakmayın hiç bence herşeyi fazla fazla alın zaten bebeğe en küçükler bile büyük geliyor.. ben fazla olmasın demiştim bazı kişilere uyup çok pişman oldum çünkü kusmaları bitmiyor bu minnakların benimki gibi erkek bebek annesi olanlar oğlunuz her an suratınıza ve yatağına işeyebilir hazırlıklı olun😂ve lohusa kafasına sakın girmeyin ben hamileyken hep lohusa depresyonu yaşıycam sanıyordum ama bebeğim doğar doğmaz kendimi o sorumluluğa alıştırmaya çalıştım ve elimden geldiğince oğlumla hep ben ilgilendim geceleri ağladığında da ilk günler çok önemli eğer siz kalkarsanız kendi kendinize alışması çok kolay oluyor sonradan yalnız kalınca zorlanmıyorsunuz.. ha bide bebeğinize kilotlu çorap almayı unutmayın bu benim tavsiyem çok güzel ısıtıyor ve gazı az da olsa önlüyor..sorularınız varsa doğum veya bebekle alakalı seve seve cevaplarım umarım sıkılmazsınız okurken ama tamamen bilgilenmeniz amaçlı uzun yazdım..😊😌