pamuk_anne
erda Ben cuma günü gittim 37+1’de (doktora göre-Bu uygulamaya göre 37+3) ilk kez alttan muayene etti, açıklığım yokmuş ama yumuşak, normal yapabilirsin diye düşünüyorum dedi.. Sonra bir de ultrasonla bebeğe bakalım dedi sırt üstü yatarken birden fenalaştım çarpıntı terleme mide bulantısı oldu, kendimi iyi hissetmiyorum dedim yan yatırdı, yine de düzelmedim, yok ben kalkayım en iyisi dedim, kalktım, tansiyonun düştü herhalde, gebelikte normal dedi, ama ben çok kötüydüm gözlerimin önü karardı sesler geriden gelmeye başladı.. oturdukça derin nefes aldıkça tekrar görmeye ve duymaya başladım.. Yanlarında bir tansiyon aleti bile yoktu ölçmediler, acili aradı tekerlekli sandalye istedi 10-15 dkya anca geldi, dr da kızdı, daha acil olsan yanmıştık dedi.. acile git tansiyonuna baksınlar, serum taksınlar dedi, sandalye gelene kadar kendime geldiğim için daha iyiysen gerek yok dedi doktor gitmedim.. Sonra nstye çıktım her yer doluymuş bekledik, doğumhanede nst çektirdim.. Hastanenin yeni olmasından kaynaklı bir karmaşa var, biz de biraz şaşırdık, eşim beni beklerken hemşire ve çalışanların birbirinin arkasından atıp tutmasına şahit olmuş, biri bir şey soruyor kimsenin haberi yok diyor.. Acilden sandalye getiren kişi bile yeni hastane ya hala düzen oturmadı diye söylendi bize.. Eve gelince de muayeneden kaynaklı kahverengi kanamam oldu.. senin olmuş muydu? Uzun oldu kusura bakma.. Benim kızım biraz ufak 2850 olmuştu cuma günü.. Ama ben de açılma için yapılması gerekenleri henüz yapmak istemiyorum, daha erken, ne kadar dursa karmış gibi geliyor.. Dediğin gibi daha erken hakkaten de bebek de çok iri değil neden acele etti acaba.. Bir haftada çok kilo alırsa normal doğum tehlikeye girer diye düşünmüş olabilir.. İçin rahat etmemiş belli ki bir de devlette gittiğin doktora gitsen bakalım o ne diyecek..açılman ne kadar acaba?