esraaa86 5 hafta 4 günlüğüz doktor folik asit kullan diyor fakat çok olumsuz şeylerde söyleyenler var otizme sebep oluyor gibi,kullanmasak hergün ayva hurma yesem sıkıntı olurmu,aynı şey mi,kafam karma karışık,ilk haftalard olup kullanmayan varmı
Neslihanunel esraaa86 otizmi bende duydum geçenlerde haberlerde söylendi tedirginim 7 haftalıgım 28inde ilk randevum var büyük ihtimal bana da verilcek ama ne yapsak bilemiyorum 🤷🏻♀️
zntrkn esraaa86 spina bifida dan haberiniz var mı? Folik asit eksikliği olan annelerde veya takviye olmadığında bu hastalık olabiliyor bebeklerde
Gglcee esraaa86 ben diğer hamileliğimde kullanmadım,şuan 34 haftalığım bundada kan ilacından başka birşey kullanmadım yine olsa hiç birşey kullanmam bence illa gereklibirşey değil
Elif_t esraaa86 biz ne desek boş en iyi bilgiyi doktorunuz verir. Benim doktorum çoğu gibi al dedi aldım. Arkadaşımızın dediğine katılıyorum yediğimiz çoğu şey doğal değil mecburuz vitamin almaya🤗
Blossom Etken maddesi metilfolat olan hapları kullanırsanız bir şey olmaz. Bizim ihtiyacımız olan folat. Bazı haplardaki sentetik olan folik asit. Onun fazlalığı sıkıntı yaşatıyor.
esraaa86 zntrkn folat değerim de gayet iyi çıktı,tabiki bu hastalığı biliyorm ama inanın o ilaçların da sebep olabileceği çok hastalık var
Nf3346 Benim doktorum folik asitin çok eski bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Onun yerine vitamin ilacı tarzi bişey verdi. Bende cok duydum. Gerek yok bence. Aslında sağlam beslenme şekli ile ilaca bile gerek kalmaz. Annelerimiz kuru soğan salça yemişler. Allaha emanet çocuklarımız biraz 🙏 inşallah sağlıkla olurlar
Yenianne65 Nf3346 canım annelerimiz zamanlarda ki besinlerle bizim zamanımız bir değil ki Hatta hamile kalmadan önce doktorlar kullanmaya başlayın diyorlar annelerimiz Zamanın da tereyağı süt peynir bunlar hepsi katıksızdı ayrıca eskiden yokluk vardı ama sağlıkta vardı simdi ise tam tersi Her olayı kendi zamanı içinde değerlendirmek lazım
Nltka Bence kullanın yani şimdi artık yendiğimiz şeyler çok mu doğal çok mu organik o yüzden zaten vitaminleri dışardan takviye ediyoruz . Folik asit çok önemli bence atlamayın kesinlikle .
1989-- esraaa86 öncelikle ayva icerisinde folik asit yok ve ben ilk defa sizden duydum boyle birseyi daha sonrasinda hurmaya gelince son aylara kadar onerilmiyor açılmaya sebep oldugu icin
Saraalp esraaa86 omur ilik ve beyin doğuşta dışarda olabiliyor, nöral tüp defekti yani, başına gelen tanığım var, dr uyarmamış oda kullanmamış, doğduğunda yaşayamadı maalesef bebeği, tabi Allah ın dediği olur ama tedbir almalı
Aycalyaa esraaa86 canım her doktor önerir genelde planlı gebeliklerde önceden kullanılmaya başlanıyor hatta ama ben 17 tane içtim folattro bidaha kullanmadım bebeğin gelişimi için önemli bence kullan derim