Mororkide nefesimsiniz cerkes mantısı dusunuyorum bu aksama dun tavuk gogsu yaptım baharatlı bulgur pılavı salata ayran belkı fıkır olur😊
BusraDevlet83 nefesimsiniz Köfteli patates yemeği, yoğurtlu sarmisakli patlıcan köz (köz hazır), belki biber ve patlıcan da kızartırım yanına. Eşim isterse pilav yaparım fln..
Benimguzelkiziim Kuru fasulye pilav turşu yaptım dün afiyetle yedik biraz kaldı yanına kıyma çıkartcam bugün köfte tarzı 🥰
Nml06 😌ımm kahvaltıyı yeni yaptım ama menüler acıktırıyor 🤣fırında tavuk-patates, yoğurt çorbası, nohutlu pirinç pilavı ve salata sanırım, misafirim var da😬yoksa son haftalarımda bu kadar yemeği kendimize yapmam 😄
Nml06 deletedmom2626 Devamlı karıştırarak 🤭o aşamada pek başından ayrılmıyorum, bazen yumurta sarısı da koyuyorum o da engelliyor diyorlar kesilmeyi ama hiç bırakmadan karıştırıyorum 🥴
Slna deletedmom2626 canisi tencereye 1 kaşık un ve 1 yumurta kir 3 kepçe yoğurt 4-5 bardak kadar da su koy. Tuzunu ekle koy ocağa 15 20 dk sürekli karıştır. Kaynamaya başlayınca da altını kıs, sonra da içine önceden islattığın aşlık( kırık yarma da derler) ve 1 avuç kadar da haşlanmış nohut koy bırak kaynasin. Sonra da bir kasık tereyağında nane yak dök üzerine:)) afiyet olsun hahahahaha daha dün akşam yaptım vallahi
Pureloveee deletedmom2626 ben yumurtasız yapıyorum hiç kesilmiyor tencereye zeytinyağı yoğurt ve bir kaşık un koyuyorum kaynayana kadar karıştırıyorum hiç kesilmiyo. ( tahta kaşık kullanmak lazım metallar kesilmesine sebep oluyo bi de tuzu sonradan atın önce atarsanız o yüzden de kesilebilir) ayrıca çorbanız kesilirse hızlı bir şekilde tahta kaşıkla karıştırın düzelir :)
Mororkide deletedmom2626 yumurta kırıyorum kırmaZsan kesılıyo ve kaynadıktan sonrada karıstırıyorum bırakmıyorum hemen beş dk daha sonra kısıyorum az daha kaynatıp kapatıyorum kesılmıyo hıc
Gizemnaz_ deletedmom2626 12 su bardağı suya bir çay ☕️ fincanı aşurelik buğdayı at güzelce kaynasın açılsın aşureler daha sonra 3 su barsağı yoğurt bi tane yumurta 2 yemek kaşığı dolusu un karıştır güzelce krema gibi olsun bu karışıma kaynayan sudan 2 kepçe koy karıştır ve kaynayan suya hepsini at karıştır biraz snra nanesini yap bitii