Arvenn Elbette normal doğum. Normal doğumun anneye de bebeğe de birçok faydası var, ve internet ortamında da bununla alakalı sağlam kaynaklara ulaşabilirsin. Ama tabi sezaryen bazı durumlarda kaçınılmaz olabiliyor. Ayrıca ilk doğumunu normal doğum olarak yapmış olan biri olarak söylüyorum ki gerçekten öyle çok da korkulacak bir ağrı falan olmuyor, sabah 6’ya doğru suyum geldi benim ve son bir iki saat adet sancısından biraz daha fazlasını çekerek saat 12.00’de oğlumu kucağıma aldım, doğum için odaya aldıklarında ise saat 11.40 civarıydı yani sadece 20 dakika sürdü. Benimki evet kesinlikle çok kısa sürdü ve şükür kolay oldu, ama bunun nedenleri var, ben doğumu kolaylaştırmak için birçok şey yaptım, kendimi hazırladım çok önceden. Her gün yürüyüş yaptım, doğumu kolaylaştıracak dualardan bolca okudum, Meryem ana otunu suyum gelince suya koydum ki inanışa göre o ot ne kadar kısa sürede açılırsa senin de açılman o kadar kısa sürede olurmuş ve bende bu oldu gerçekten. Yani evet bazılarının ilk doğumu çok uzun çok ağrılı olabiliyormuş ama bak benimki gibi olanlar da var arkadaşım o yüzden korkma.