Merhabalarrr çok şükür rabbime bende aldım yavrumu kucağıma zorlu bi süreç ardından🙏🏻 ocak bebekleri nazlı diyoduk ama bizimki aniden geldi öyle şaşırttı ve korkuttuki bizi ama çok şükür şimdi yanımda uyuyo🙏🏻 18 yaşımdan beri polikistik over illetiyle uğraşıyorum malesef evlendikten sonradq çok beklemeden denemek istedm hep korktm çünkü zor olur bebeğim diyeki öyle de oldu malesef hamile kalamıyodm 2018 kasım ayında hamile kaldm ilk ama malesef 10 haftada kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldm😔 ocakta kürtaj oldm çok şükür rabbim daha fazla bekletmedi nisanda son adetimi gördüm hamile kaldığımı öğrendm ama tabi büyük korkuyla geçti 4. Aya kadar hep doktora gittim durdum. İyi kötü bi şekilde 38. Haftaya kadar geldik çok şükür tabi neler dediler kızıma yok kalbi delik yok beyninde kist yok down sendromu yani ne kadar şey varsa tüm olumsuzlukları duydm en son hepsine kulaklarımı kapattım sizde hiç bi doktora bakmayn herkes herşeyi söylüyo. 13 ocak pazartesi doktor kontrolüne gittim herşeyin yolunda olduğunu öğrendim ama kızımın boynunda 1 tur kordon vardı doktor yinede normal doğuma engel değil sen haftaya geldiğinde çatı muayenesi yapıcaz ona göre doğum şeklini konuşuruz dedi ve 1 hafta sonra görüşmek üzere çıktım yanından. Bu arada çok kötğ ameliyat fobim var sezeryan dan deli gibi korkuyorm hatta spinal sezeryan olanların cesaretine aşırı şaşırıyodm hani asla crsaret edemem bayılırım diye hep normal doğum istedim hep direttim neler yaptm pilates topu squat yürüyüş merdiven çıkm vs vs say say bitmez gel gelelim 20 ocakta kontrole gittim ve doktor defalarca ölçüm yaptı kilosunu suyunu vs anladm bişrylerin ters gittiğini dedm noldu hocam gel bi çatı muayenesi yapıp konuşalım dedi çatım müsaitti ama hiç açılma yok. Neyse dediki bebeğin boynundaki kordon beslenmesini durdurmuş 1 hafta önceki kiloyla aynı kiloda kalmış 4 defa baştan herşeyini ölçtüm ama malesef almamış kilo dedi besin gitmediği içinde idrar yapmamış suyuda içtikçe suyu çok azalmış sezeryan olman lazm dedi dedim nasıl yani sen bi nst ye gir bakalm sancın varmı dedi ona göre karar verelim dedi ve nst ye yönlendirdi nst de sancı yok 20 25 yani çıkan. Tekrar gittim yanına dediki biliyorm çok istiyosn normal doğum ama vaktimiz yok biraz açılmab yada sancın olsa suni verip denerdik ama o kadar vaktimiz yok sezeryana almam lazm dedi ben şoktaym elim ayağım titredi napcm ne dicem bilemedm o an anlamadmda tam hala diyorm eve bi gidiyim sabah geliyim ama doktor bırakmıyo gece nolcağının garantisi yok riskli diyo. En son dedm tamam madem bunun sonu sezeryan bugun olsn ve hızlıca hazırlamaya başladılar beni. Dedim genel istiyorm spinal yapamam fenalık geçiririm doktorda tamam dedi ameliyathaneye indik hemsire dedi neden genel oluyosn çok daha zor geçirirsn daha çok ağrın olur spinal çok rahat vs resmen beni ikna etti dedim tamam spinal yapın valla nasıl yaptm böyle bişry hala hiç bi fikrim yok. Belimden iğne yaptılar ilk başta korktm ama serumdan daha az acıyan bişey zatem yapar yapmaz bacaklara bi sıcaklık yayılıyo ve uyuşuyosn sondayı taktılar eşim ve doktor geldi başladılar acı yok ama baskı ve sarsılmq hissediyosn bebim tek kötü olduğum yer bastırma anıydı 4 defa öyle bi bastırdıki gögüs kafesime nefesim kesildi ölüyorm sandım o an tek zorlayan yer orası oldu yani snra zaten kızımın sesini duydm o an unuttm zaten herşeyi 🥰 5 dk sürdü kızımın doğması öyle güzel bi anki hemen yanağıma getirdiler allahım o nasıl bi his rabbim herkese nasip etsin🙏🏻 sonrada beni dikip çıkardılar dikiş anında zaten hiç bişey hissedilmiyo biraz sıkılıyosunuz sadece 😂 orda sanırım sakinleştirici yaptılar bana biraz mayıştm çünkü. Çıkınca spinalden dolayı sanırım titreme oluyo bi süre. Yavrum biraz zayıf doğdu ama şimdi şükür iyi toparlamaya çalışıyoruz 20.01.2020de 38. Haftada geldi miniğim 🥰🙏 biraz uzun oldu ama belki benimle aynı şeyleri yaşamış olanlar vardır diye umut olsn diye anlatmak istedim hepinize hayırlı kolay doğumlar diliyorm rabbim isteyen herkese nasip etsin🙏